Nejste přihlášen/a.
Celá léta jsem měla jen větrák ve zdi v kuchyni, teď bych ráda si pořídila digestoř a nevím, co se skrývá pod uchycení odsavače do kuchyňské linky "musí splňovat normy pro instalaci digestoře", myslela jsem, že větrák šel do komína, tak to bude pro digestoř taky stačit.
Norma říká něco o výšce nad sporákem.
U plynové deskyse doporučuje 75 cm, u elektrické 65 cm.
U modelů se šikmýmsklem je možné tuto výšku snížit tak, aby spodní hrana digestoře byla nad elektrickou deskou min. 45 cma u plynové min. 60 cm.
Jinak připojení do komínu by mělo být vyvložkované až nahoru a vyřešený odvod kondenzátu.
Stejně tak by mělo být vyřešeno, pokud je to třeba dvojkomín a ten vedlejší je používaný k topení, aby nemohly spaliny při určitých podmínkách pronikat přes digestoř zpět do domu.
forum.tzb-info.cz/...
Běžně se to dělá tak, že si zákazník vybere spotřebiče a výrobce kuchyně pak zohlední zastavbové rozměry digestoře, myčky, desky atd. Konkrétně digestoří je mnoho provedení a nedá se říct nějak obecně, jak musí být skříňka přizpůsobena, stejně tak odtah může být nahoru, dozadu atd.
Pokud ovšem máte kuchyni hotovou a do ní chcete naroubovat vestavnou digestoř tak musíte sehnat zástavbové výkresy na daný typ a posoudit, jestli tam půjde instalovat
no tak to neřešte, já neměl v bytě digestoř nikdy a žiju,,
no a to jsem ve starém bytě žil 72 roků
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.