Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Digestoř pod skříňku

Od: jsah odpovědí: 10 změna:

Celá léta jsem měla jen větrák ve zdi v kuchyni, teď bych ráda si pořídila digestoř a nevím, co se skrývá pod uchycení odsavače do kuchyňské linky "musí splňovat normy pro instalaci digestoře", myslela jsem, že větrák šel do komína, tak to bude pro digestoř taky stačit.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

1x

U digestoře platí jistá pravidla,nejdůležitější je asi výška spodní hrany nad sporákem. U plynu,tuším,60cm,u elektriky snad 50cm...

hop®
Jen upřesním, u elektrických sporáků se doporučuje většinou od 65cm a u plynu od 75cm...
jsah
hodnocení

A jsou prosím ještě nějaké další technické požadavky?

hodnocení

1x

Norma říká něco o výšce nad sporákem.

U plynové deskyse doporučuje 75 cm, u elektrické 65 cm.
U modelů se šikmýmsklem je možné tuto výšku snížit tak, aby spodní hrana digestoře byla nad elektrickou deskou min. 45 cma u plynové min. 60 cm.

Jinak připojení do komínu by mělo být vyvložkované až nahoru a vyřešený odvod kondenzátu.
Stejně tak by mělo být vyřešeno, pokud je to třeba dvojkomín a ten vedlejší je používaný k topení, aby nemohly spaliny při určitých podmínkách pronikat přes digestoř zpět do domu.

forum.tzb-info.cz/...

jsah
hodnocení

Děkuji za rady. Takže musím kontaktovat kominíky, techniky ze SVJ a podle toho, co řeknou, tam případně udělat nějaké úpravy?

No a není možná jednodušší varianta přes zeď ven?

111®
hodnocení

0x

ne Nějaké ale vyvložkovat což nepřijde vůbec levně pokud to budou dělat z nerezi..

jsah
hodnocení

A kdybych si pořídila digestoř bez komina jen s uhlikovym filtrem, to je bez úprav? Jen se přidělá pod skřínku? A zapojí do elektřiny? Já vím, že je to horší digestoř, která bere jen pach a mění se ten filtr, ale tady byl celé léta jen větrák, a stačilo to.

hodnocení

0x

Běžně se to dělá tak, že si zákazník vybere spotřebiče a výrobce kuchyně pak zohlední zastavbové rozměry digestoře, myčky, desky atd. Konkrétně digestoří je mnoho provedení a nedá se říct nějak obecně, jak musí být skříňka přizpůsobena, stejně tak odtah může být nahoru, dozadu atd.

Pokud ovšem máte kuchyni hotovou a do ní chcete naroubovat vestavnou digestoř tak musíte sehnat zástavbové výkresy na daný typ a posoudit, jestli tam půjde instalovat

111®
hodnocení

0x

no tak to neřešte, já neměl v bytě digestoř nikdy a žiju,,

doplněno 03.02.20 17:28:

no a to jsem ve starém bytě žil 72 roků

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]