Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Balkón mezipatro

Od: madl odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám dotaz. Zrušily nám v mezipatře balkony s odůvodněním, kvůli hasičům a že je to prostor pro únikovou cestu. Což se mi vůbec nezdá. Jelikož ostatní paneláky kolem, jsou zrenovované a balkóny v mezipatře mají ponechány. Sídliště se dostavělo ve stejném roce 1985. Prostudovala jsem si i zákon o požání ochraně § 76, zákona č.133/1985Sb. A nic jsem nenašla, že by se muselo v mezipatře rušit balkón. Ale už ho zrušily. Tak jsem si v mezipatře, na místo bývalého balkónu natáhla šňůry. Samozřejmě jsem to oznámila i svému správci, že tak učiním. Neměl s tím problém. Dle svého šetření, nejsem sama, co tak učinily a natáhli si šňůry v mezipatře. A teď jsem dostala jen já dopis, že porušuji daný zákon. Mohl by mi někdo poradit či na někoho odkázat. Děkuji Petra

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dotažte se zpracovatele PBŘ stavby.

Nicméně šnůry na prádlo by si měl asi každý natáhnout u sebe a ne na společném mezipatře.

111®
hodnocení

0x

tak já bydlím rok v revitalizovaném domě, kde jsou v meziptře jak výtahy tak francouzská okna a jsou tam rovnou instalovány držáky na šňůry včetně šňůr pro všechny...tak teda nevím...ve starém bydlišti nám balkony zrušili také, důvod nevyhovující stav, ale podle mne byl pan domácí pohodlný di toho investovat. Nyní se ten dům revitalizuje také tak jsem za 2 roky zvědav jak to tam vyřeší.

Ono snad ani tak nejde o "pohodlnost" pana domácího jako spíš o to, že by na opravu shnilých balkonů nestačilo nájemné z celého domu za příštích 10 let. Že je balkon v havarijním stavu na pohled nepoznáte a kdyby se tam někomu něco stalo, majitele by zavřeli.

hodnocení

0x

Asi to je tak, že když si na balkon dáte bordel, tak ty balkonové dveře nejsou protipožární a když vedou na chráněnou únikovou cestu, tak hasiči remcají. Když ty balkony budou vyklizené, tak jim to nevadí.Anebo dát protipožární balkonové dveře. Takže levnější a jednodušší je to vyklidit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]