Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Energie - Pronajímatel

Od: blankaa odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, potřebuji radu ohledně pronajmu a týkajících se stavu energie. Dnes jsem předala byt, zapsala stavy vody, elektromer a plynoměr+ taky meridla na topení. Jak postupovat dále? Nic nehodlám přepisovat. Požádat eon o mimořádnou fakturu? A co bytové družstvo? Tam zaslat zadost ohledně vody a tepla? Děkuji moc za rady dalšího postupu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

EON požádat o mimořádnou fakturu můžete. Zadarmo to pravděpodobně neudělají.

eon.cz/...

Co se týká bytového družstva a spotřeby vody a energie, tady s největší pravděpodobností dopadnete tak, že se k žádné částce nedostanete. Teplo a voda jsou družstvem placeny dodavateli formou zálohových faktur a nikdo na družstvu nemá křišťálovou kouli, aby věděl, kolik co bude přesně stát. Maximálně můžete požádat o mimořádný odečet hodnot (opět zpoplatněný), ale protože nedochází ke změně nájemníka (tím jste stále Vy), nikdo Vám ani ke konci účetního období rozdělenou kalkulaci dělat nebude. Takže si stejně dobře můžete hodnoty odečíst sama, což už jste ostatně udělala.

hodnocení

0x

Tak pokud nehodláte nic přepisovat, budou faktury za energie logicky chodit i nadále na Vás a Vy je budete muset platit. Jak následně ty peníze dostanete z nájemce záleží na tom, jak se s ním dohodnete.

blankaa
hodnocení

No mě jde spíš o to, že doposud jsem v bytě bydlela já tudíž nevím kolik peněz v případě přeplatku nebo nedoplatku patří mě. Od 1.2 užívá byt nájemce a chtěla jsem aby měli čistý štít a já jin pak dala vyúčtování za období kdy tam už bydleli oni. Nebo jak mám situaci vyřešit. Nikam nepsat, nežádat a jak sama zjistit z vyúčtování kolik patří mě a kolik jim?
re4zon
Jednoduse si zapisete stavy a az vam prijde vyuctovani, vypocitate jim pomernou cast.

Dobrý den, já v tom žádný problém nevidím. Stavy jednotlivých měřidel máte, jak píšete zapsány. Až dostanete vyučtování tak zaplacené a případně přeplatkem vrácené peníze jednoduše rozdělíte v poměru spotřeb jednotlivých uživatelů /nájemníků/.

111®

jenže značka ideál, je mít ten odečet na faktuře...jak to chceš pak dopočítat? Mimořádná faktura to jistí na 100%

111®
hodnocení

0x

já bych si nechal vystavit mimořádnou fakturu kde budou stavy. Zajít k distributorovi s odečtem.. Vyúčtují, vy zaplatíte a dál je to nájemníka. Tak i v případě že nájemník skončí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]