Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz, jak vyřešit problém se sousedem, který bydlí nad námi a má špatně odhlučněnou plovoucí podlahu. Při každém kroku nám duní strop.Ve dne i v noci. Nejde se s nimi domluvit, aby byli ohleduplní. Kam se obrátit?
Ohleduplnost už nepomůže,je to prostě špatně udělané. Buď si zvyknete anebo se odstěhujete. Přinutit ho to předělat asi nezvládnete. Jde o to,že plovoučka v baukrámu stojí 150kč/m2,milimetrový mirelon pár kaček. Kvalitní kročejová izolace,třeba schlutter,stojí 25 éček za metr. To skoro nikdo nezaplatí... Možná se poptejte na stavebním úřadě,jestli v paneláku nejsou normy pro pokládku laminátových podlah,dlažeb a.p.,ale šanci tomu nedávám...
Máte bohužel smolíka, problém nevyřešíte nijak. Stejně jako kuřáci, kteří chodící na balkón nebo noční splachování.
Co to je noční splachování? to v noci kontrolujete sousedy jak chodí na WC?V noci spím a nevzbudí mne ani syn když o půlnoci přijde z práce a jde do koupelny nebo na WC, natož tak sousedi.V noci máte spát!
@diesel: Ano, v noci se má spát. Taky mě vzbudí akorát budík. Ovšem, když jdu spát a sousedi nahoře se sprchují - předělali koupelnu tak, že voda teče přesně po zdi u které mám vanu, tak urvanej - neurvanej, prostě neusnu.
Čtete pořádně? Nikde jsem nepsal, že mám problém s nočním splachováním sousedů, tak mi to laskavě nepodsouvejte! Pouze poukazuji na to, že tazatel má smůlu co se týče hluku způsobeným podlahou (uvedl jsem zároveň další dvě podobné možnosti). V některých státech západní Evropy je noční splachování zákonem zakázané a je to vráno jako rušení nočního klidu. Můžete si to najít na internetu.
Ampere,podle Vašeho příspěvku mám dojem,že spíte ve vaně? .Zkusil jste už postel? Velice pohodlné...
@berger: Chybička se vloudí. Chtěl jsem napsat postel. Ale aspoň vidíte, jak mi ta sousedovic vana leží v žaludku.
Ne, je to půdní vestavba v cihlovém starém baráku a sami přiznali, že mají podlahy špatně udělané.
Nástavba už měla problém v projektu.Hlavní podíl na průzvučnosti je v konstrukci stropu.Strop na původní stavbě nebyxl určen k velké nosnosti,pokud se nechala v původním stavu,pak se není čemu divit.Na střechu je nutno provést sendvičovou vrstvu,ktzerá uzabrání průchodu hluku zespodu a také kročejovému hluku zhora.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.