Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění skvrn od potu

Od: jnovotny odpovědí: 6 změna:
PROSÍM PORAĎTE, JAK LZE ODSTRANIT ZAŽLOUTLÉ ZABARVENÍ OD POTU Z NESNÍMATELNÉHO POTAHU, DÍKY

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Každá rada drahá.Pot sám o sobě dokáže změnit barvu textilie.Čim je skvrna starší,tim je její odstranění nemožnější.Vzhledem k tomu,že neni možný potah vyprat,je jediná šance.Celej potah vyčistit pomocí kartáčku a vlažný vody,kerá by mohla eště ulpělou sůl rozpustit a omývánim odstranit.Ale u staršího potu je to fakt nenapravitelný.Jesli se mýlim,rád se dozvim radu,jak na to.Taky ten problém mám.
scheri*

Ano, každá rada drahá:). Ale myslím, že je to také otázka dobrého výběru pracího prášku. Ne všechny mají takové složení , aby jejich součásti byly schopné odstranit problém v podobě otisků po potu.

Používám už druhým rokem prací prostředky Eurona, které tohle bezvadně zvládnou. A nejen to, zvládnou také dost špinavé montérky, tepláky od oleje, nebo kolomazi, ale i skvrnky na dětském oblečení po jahodách a jiném papání:).

Na první pohled prací prášek vypadá drahý, avšak je potřeba spočítat cenu poštem pracích dávek. Je balen v2500g krabici, ale postačí na 100 praček + k tomu v pracím cyklu automaticky ošetřuje pračku před nánosem vodního kamene (odpadá kupování Calgonu). Když je někdo chytrý a využije bezplatnou zákaznickou registraci, získává výhodu nakupování výrpobků o 20% levněji, což už je super cena.

šťastná*

Drahá scheri, i přes Vaše závěrečné věty si já osobně myslím, že si reklamu děláte a snažíte se ji zužitkovat ke svému prospěchu. Je to proti pravidlům, kterými se řídí tato poradna. Mám na mysli konkrétně pravidlo Z4! I když můj příspěvek není radou, tak ten Váš taky není zrovna užitečný. Asi jste si nevšimla, že tazatel hovoří o nesnímatelném potahu, který se nedá prát, viďte? Mimochodem, Euronu jsme tu už v minulosti řešili! Nevím proč, ale začínáte mě vy euroňáci už iritovat! Proč si reklamu nezaplatíte, jako to dělá většina podnikatelů? A jestli ji chcete dělat na stránkách poraďte, tak se domluvte s adminem. Ten Vám to určitě rád umožní!

mcester*
hodnocení

0x
Naše babičky čistily skvrny od potu vlažným solným roztokem (hrst soli na litr vody)ale to by se muselo namočit...bílé povrchy se pak od potu čistily tak že se skvrny potřely čpavkem a následně se to vše přežehlilo vlhkým hadříkem také namočeným ve čpavku,a na barevných tkaninách se skvrny potíraly 10%denaturovaným lihem..jestli to můžete nějak uplatnit ve vašem případě netuším...*ee*

mive
hodnocení

0x
No já bych na 100% doporučil jedině čistírnu od toho tu jsou! Pokud máte nějaký materiál, který nelze prát a nechcete o ten kousek přijít neodborným použijí chemikálií nebo dokonce nějakých babských rad z dob kdy tyhle materiály ještě neexistovali určitě bych volim možnost čistírny. MAJÍ SPECIÁLNÍ PŘÍPRAVKY NA POTY

binka*
hodnocení

0x
Bylo řečeno,že jde o nesnímatelný potah! Nevím, na čem ten potah je, ale např. s čalouněným křeslem bych se do čistírny vláčet nechtěla ... Pomáhá taky zředěný ocet, nebo zubní pasta. Nanést, nechat zaschnout, vykartáčovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]