Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štelování dveří vestavěné myčky

Od: ingjirimares® odpovědí: 7 změna:

Mám problém s nastavením svislosti dveří u vestavěné myčky. Korpus myčky je svisle ale dveře mírně našikmo. Existují někde nějaké štelovadla na seřízení?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x
Větsinou je rovnoběžnost dvířek myčky a krycího panelu dána přesností montáže upevňovacích šroubů podle dodávanè šablony. Když to nedáte na první dobrou, bývá to většinou dost v zadeli, protože převrtat vrut o dva milimetry tak, aby držel, dost dobře nejde.
Panel na dvířkách lze štelovat výškově, ale pootáčet s ním ne...
hodnocení

Nejedná se mi o posouvání dřevěného panelu ale kovových dveří

hop®
Tak ale to spíš vypadá na to, že myčce někdo na ty dveře šlápnul, pokud to bylo takhle zkřivené dodáno, je to na reklamaci...

hodnocení

0x

Zkuste to vyfotit ať máme představu v jakém směru a co chcete štelovat.

hodnocení

0x
Zabudoval jsem již nespočet myček, ale u žádný jsem tohle nemusel řešit. Vždy to chodilo jak má. Nikdy jsem po tom ani nepátral, zdali to jde nějak snadno štelovat.
Vždy se jen šteluje samotný předek, aby to ladilo se zbytkem kuchyně.
Kdoví co to je za šmejd.
hodnocení

Už jsem na to rezignoval, je to tak vyrobené - horní pravý roh dveří jde zároveň s vnějším okrajem korpusu myčky, kdežto horní levý roh je posunutý vůči korpusu myčky o cca 5 mm doprava. Lehce jsem jen sešteloval navazující dveře skříňky aby spára byla rovnoběžná a nechám to tak. Taky jsem to zatím nikde neřešil, je to kus , co mám doma cca 4 roky a až teď po výměně dvířek se ukázalo, že chyba je pravděpodobně už ve výrobě myčky.Vše ostatní, co navazuje, je beze spár, pracovní plocha dokonale vodorovná, podlaha taky. Dvířka podle vodováhy na svislo, korpus je nakonec mírně našikmo.Zajímavé je, že přiléhající skříňky to dokonale kopírují,jakoby by byly vyrobené taky na šikmo.

Přiznám se, naprosto nechápu kde je problém, bez fotky to nedávám.
Mám vestavěnou myčku a nedokážu si představit jak bych šteloval korpus dvířek myčky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]