Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má smysl opravovat kamna petry?

Od: jiristransky® odpovědí: 3 změna:

Mám kamna petry a zvažuju, jestli je spíš vyhodit nebo dát dohromady. Jsou to petry s tepelným výměníkem. nicméně šamot je špatný, "lámač" plamene je také už dost na hraně, spodní pant horních dvířek je ulomený, na zadní straně oplechování je na několika místěch zkorodovaný a prohřátý. Má smysl je dávat dohromady? Moje vize je taková, že propálené plechy bych zaplátoval 1-2mm plechem (nanejtovat) s použitím kamnářského tmelu, následně výměna šamotu. Jenže pak nevím, jestli seženu náhradu vývodu pro oválný kouřovad - resp. výměník. Napadlo mě vyřadit výměník uplně a místo něj našroubovat nebo nanýtovat jen klasickou 120mm přírubu rovnou pro kouřovod

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Podľa mňa pri toľkých vadách to nemá zmysel. Pokiaľ kúrite uhlím, na inzerát zoženiete aj v dobrom stave za pár korún, prípadne za odvoz. Predpokladám, že si ho budete vedieť posúdiť.
Ak drevom, zvážil by som krbovky s hospodárnejšou prevádzkou.
host

Tak, miso má dobrou radu.

Pokud jsou šamoty uvntř hodně poškozené, těžko se dostanete dovnitř všude, někam vůbec ne. Když jsou navíc propálené plechy, dejte na radu misa - koupit za pár korun nebo za odvoz nepoškozené. Nebo pokud máte Petry rád, kupte si nové.

janm*
hodnocení

0x
Podíval bych se po bazarech na Kerpen 2 U4P, ovšem verze A, nikoli již o něco ošizenou verzi B.Ačko poznáte dle plotýnky jež má tálek kulatý, a litiny dvířek jsou hladké ne "rapate".Ideální na odhořívani HN.uhli ořech 1 Bílina shora, na příležitostné topení dřevem mají větší horní dvířka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kamna petry

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]