Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavedení kabelu do husího krku

Od: jirk* odpovědí: 22 změna:

Měl by někdo nějaký fígl, jak do zazděného husího krku, kterým nyní vede jeden koax.kabel, vsunout ještě UTP síťový kabel pro připojení internetu? Krk je dlouhý cca 10m a na několika místech "zatáčí".

Díky za rady.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Pokud lze a tloušťka krku to dovolí, protáhnout el. perem (dnes je již plastové ) a pokud se to nepovede, tak vytáhnout stávající kabel, na něj navázat solidní špagát a pak oba zase vtáhnout na špagátu... Velmi kvalitně uvázat špičku kabelů, zakulatit izolační páskou a nejlépe ve dvou protahovat (tlačit a tahat s citem), případně namazat mýdlem...
Někdy je to hned, někdy na půl dne...
Pokud jsou inteligentní zatáčky a není stavebně narušený, tak nebude problém...
hop®
POZOR !
Nejdřív navázat a pak vytáhnout...

Hope, taky jsem to četl, ale asi se jen přepsal...

asiemil

ne ne rozvázat a pak tahat*bzum*

hop®

@milancukrar: Pravděpodobně to hlawata myslel dobře, jde o to, aby to pochopil i tazatel...

asiemil
hodnocení

6x

Vysavačem si protáhnout lehký provázek,tím pak pevný provázek a na ten pak káblík:)

kenav

Mohl by jsi to trouchu priblizit.

asiemil

Vysavačem si vytáhneš třeba bavlnku a tou pak pevnější třeba zednickou šnuru a pak kablík

hop®

Používám tenký silonový vlasec a na konci dělám bambulku z hajzlpapíru nebo ubrousku jako píst...

kenav

Tak tomuhle bych rozumel,ale ta trubka musi byt prazdna,a u vysavace musi jit na vyfuk nasadit hadice coz u nekterych uz nejde

kenav - takže tomu nerozumíš. Vysavač se použije úplně normálním způsobem a trubka nemusí být prázdná (i když je to lepší, záleží na délce). Jeden člověk podrží koncovku u otvoru a druhý člověk na druhém konci vloží provázek (nejlépe s nějakou přivázanou kuličkou, třeba molitan), který vysavač protáhne trubkou. Dělal jsem to několikrát. Samozřejmě dobrý vysavač, ne nějakou "hračku".

hop®

@kenav: Tlačený vzduch z vysavače je nanic, protože ten konec krku potřebujete volný kvůli provázku...

hodnocení

1x

Nejdříve zkusit zatahat za součastný kabel, zdali tam jde volně. Pak zkusit protáhnou ocelové péro. Pak další postup, dle výsledku tohoto postupu.

To péro bych nedoporučoval (jedině do prázdného "krku"), stávající kabel by se mohl tahem péra poškodit. Raději ten vysavač, jak už bylo psáno, je to jednoduché a "čisté".

Já mám elektrikářské péro s kuličkou a ještě nikdy jsem kabel nepoškodil. Vysavačem jsem to nikdy nezkoušel, nevěřím tomu, že to dokáže vytáhnout třeba zednický provázek 10 metrů. Ale možné to je, když to někteří dělají. Ale nevěřím.

asiemil

kdo nevěří, at tam běží

111®
hodnocení

1x

mažu to JARem, nebo se dostane silikon+JAR pro profíky. kdy žbudete mít štěstí mohlo by se vám podařit protáhnout špagát pomocí vysavače...na to pak navázat péro a následně kabel

doplněno 29.01.20 18:07:

s něčím takovým by to jít mohlo..: xdomacnost.cz/...

hodnocení

1x
Ja si na konec provazku privazal kousek sacku. Z druhe strany jsem dal vysavac. Trubku jsem zredukoval stejnym husim krkem a omotwl izolackou. Slo to docela dobre

do prázdného krku, nebo i když tam byl již kabel?

kenav

A co hlavne na jakou vzdalenost,a asi foukat a ne vysavat

kenaf, foukat určině ne, to Vám vzduch uteče mimo trubku, nebo skřípnete provázek.

111®
hodnocení

0x

jak u blbejch, vysát vzduch z trubky..aby vznikl podtlak a jak bude nasávat až z druhé strany, tak s sebou vezme i ten provázek nebo bavlnku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]