Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr kapesního nože

Od: zak* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den.

Chtěl bych si pořídit kapesní nůž pro každodení nošení. Přečetl jsem si pár fór, prohlédl si pár nožů a vyzkoušel. Moje preference jsou : délka zavřeného nože max 10 cm, s klipsnou pro zastrčení do kapes, a pouze ostří (NEpotřebuji šroubovák, vývrtku atd).

Cena cca 1 000 Kč

Máte tipy, či vaše osobní zkušenosti?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Měl byste si ujasnit více věcí, a to je typ pojistky a způsob otevírání - typ asistence. Bohužel, to co vám sedí, těžko odhadnete předem, dokud nevyzkoušíte. Já třeba preferuji, když má nůž jak kolík na palec, tak výstupek na ukazovák. To pak lze nůž snadno otevřít jednou rukou za všech podmínek. I na poloze klipu záleží, protože ta určuje, v jaké poloze a jakým pohybem nůž z kapsy vytáhnete a budete-li s ním muset před otevřením manipulovat. Co je důležité, některé nože mají čepel tlustou 4 mm (s takovou čepelí se možná dobře páčí dveře, ale jablko s ním neukrojíte, ale naštípáte), zbytečně silný rám a třeba i kovové střenky a hmotnost se pak blíží 200 g a nůž trhá kapsu. Příjemná hmotnost je cca do 130 g, těžší už otravuje. Také záleží, jak pevně čepel drží zavřená, protože nůž, který se sám otevírá v kapse je dobrý leda tak do toho přísloví. Bez zkušenosti proto nedoporučuji kupovat nůž, který budete nosit třeba 10..20 let kupovat bez osobního vyzkoušení.
Osobně preferuji na denní nošení nože Ganzo s axis pojistkou, i když na můj vkus jsou trochu malé, mám rád čepel kolem 10 cm.

hodnocení

1x

A to potřebujete někoho vykostit, nebo jen tak si občas namazat chleba máslem, nebo řezat proutky na pomlázku? Tak si vyberte ten, který se vám líbí nejvíc a podle toho jestli ho chcete mít v kapse nebo v batohu i velikost

host
hodnocení

1x

Kapesní nůž zavírací, střeně velký, s velkým a malým nožíkem, vývrtkou na špunty (může být a nemusí), šnroubovákem s otvírákem na láhvové pivo, případně ďoubátkem na cokoliv, původně na povolování uzlů na lanech, atd.

Nůžtičky, pilky a páratka na zuby jsou zbytečnosa dalš vymoženosti, nůž je pak zbytečně tlustý.

Český výrobc Mikov Mikulášovice - kapesní nože, například se základními nožíky/...ty, vývrtkou, atd.

Švýcarské nože Victorinox, úplně stačí Victorinox Spartan,

Ale úplně nejlepší pro chlapa i chlapce je pro každodenní použití na oře,zání tužky, uříznutí prutu, na turistický salám, izolaci kabelu, atd, obyčejný ELEKTRIkˇAŘSKÝ nůž, například MIKOV

hodnocení

0x

Každý správný muž má u sebe nůž*palec*

rybicka.cz/...

hodnocení

0x
Já dostala před lety černý Gerber Paraframe.je nerezový a lehký. Klips drží perfektně, nůž slouží při každodenním použití.

hodnocení

0x

Tenhle elektrikářskej už mám tak 15let.Ostří je nerezové,ale drží výborně. Střenka je sice plastová ale nezničitelná,pokud jí nepřejede tank.je to kudlička ůplně jenoduchá ale co do kvality,hravě se vyrovná 5x dražším švícarům.

hodnocení

0x

Ja nosim tento, je ale dlouhy 12,5. V kapse neni problem. Ontario RAT 1

noze-nuz.com/...

Dluzno dodat, ze maji i verzi, ktera je cca 10 cm dlouha Ontario RAT 2

noze-nuz.com/...

hodnocení

0x

nuz v kapse se vzdy hodi :D predchozi tipy jsou dobre, ja bych jeste pridala at ma pojistku proti zavreni

neco jako tato zadni kvalitninoze.cz/...

leta jsem mela podobny ale bez klipsu, ted nosim cinskou skladacku, ale odkaz uz nenachazim

hodnocení

0x
Já jsem se spokojil s tímto, je vždy při ruce, na proutky nebo uříznutí špagátu stačí. Nevím proč bych měl mit 3x větší.
Výběr kapesního nože

Treba proto, ze se lepe drzi, je ovladatelny jednou rukou, ma pojistku a podobne :). At vam dal slouzi

Jasně - já prostě používám tento nůž na otevření balíku, uříznutí proutků nebo růže, otevření různých typů balení, uříznutí šňůrek a špagátků... - na to všechno to stačí. Je tak ostrý, že bych tím bez potíží uříznul i bezpečnostní pásy v autě.

Osobně nemám potřebu tahat nůž větší velikosti, i když pár takových mám různě po šuplících nebo v autě. Pro účely "kapesního nože" mi tento připadne naprosto dostatečný. Pojiska tady není třeba.

Tolik moje zkušenost. Čím více lidí, tím více individuálních potřeb...

pamelnik*
hodnocení

0x

Zkus se podívat na nože Ruike.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]