Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Splachovací nádržka Slovplast Myjava T 2450

Od: jarid odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

neví prosím někdo z vás, jaký typ těsnění patří mezi WC mísu a nádrž Slovplast Myjava T-2450? Existuje mnoho druhů, ale netuším, který z nich mezi tuto nádržku a mísu patří (např. typ C - G4/99, nebo typ A - G4/97, nebo typ F - G4/103, nebo jiný...). Při spláchnutí protéká voda mezi nádržkou a mísou. Jde o WC na chalupě, takže nemám možnost předem WC rozebrat a podívat se, a až příště přijedu na místo, bude třeba mít těsnění již s sebou a rovnou vyměnit. Děkuji mnohokrát za případnou reakci a pomoc.

Splachovací nádržka Slovplast Myjava T 2450

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

gamashop.cz/...

doplněno 28.01.20 12:03:

pardon, omylem jsem tzam dal odkaz na jiné těsnění.

Ono je to vždy loterie, když neznáte tvar klozetu. Beru ssebou vždy více tvarů, nejvíce se osvědčil obyčejný kroužek, který je nejvíc univerzální

doplněno 28.01.20 20:01:

A nejlépe udělat tak, že až budete z chalupy odjíždět, WC rozebrat , vyfotit klozet, změřit rozteč šroubů, průměr odtoku, pak nakoupit a až přijedete na chalupu, tak hned namontovat. Proč věštit z křišťálové koule? Ta vaše nádržka ani nemusí být originál, už může být na fotografii vyměněná, takže bude rozhodovat tvar klozetu!

lamela*
hodnocení

0x

Myslím,že tento.Bohužel si nejsem na 100 pro jistý.

Těsnění WC kombi mezi nádrž a mísu typ F - G4/103

doplněno 28.01.20 14:44:

A myslím že tam bylo dříve těsnění z polystyrenu.

doplněno 28.01.20 15:18:

Pokud půjdou povolit šrouby mezi nádobkou a WC mísou,tak nádobku odmontujte,řádně očištěte dosedací plochy a natmelte styčné plochy keramiky silikonem a zpětně namontujte.Třeba to těsnění-předpokládám polystyrén nebude trhlé,vysušíte ho a s natmelením ho použijete znovu.Přeji hodně zdaru,rozhodující bude demontáž šroubů.

Pokud máte pravdu, pak ho mají tady

jarid
hodnocení

2 lamela®: Díky za hodnotnou radu! Tohle mi dává smysl a budu to brát jako nouzové řešení, kdybych těsnění nesehnal, nebo jsem koupil špatné, které nebude sedět. Díky MOC!

jarid
hodnocení

Děkuji moc za dosavadní odpovědi a rady. Zdá se mi nejpravděpodobnější také typ F - G4/103. Pokud by to pomohlo, podařilo se mi nelézt jednu fotografii toho konkrétního WC, pokud to pomůže. Zdá se mi, že typ F by mohl být opravdu ten vhodný... Doplním, že je patrné, že už se to kdosi (ne já) dříve snažil "opravit" nějakým silikonem.

Splachovací nádržka Slovplast Myjava T 2450 #2
berger*

Ten silicon tam někdo asi nacpal,protože to teklo kolem šroubů. Asi bych si sehnal ty šrouby i s těsněním nové...Staré budou zarezlé,těsnění v háji...

jarid
hodnocení

Díky za radu, šrouby to bude chtít zřejmě taky. Koupím si je taky. Ale ten hlavní problém ve šroubech nebude, protože to mezi mísou a nádrží teče jen při spláchnutí. Při napuštěné nádrži v klidu ne.

adamjirka

Původní tahle nádobka má označení T-2450, dneska je to myjava

hodnocení

0x

Zkuste se podívat tady na stránku na těsnění - určitě tam něco pasovat bude. Moc bych totiž nevěřil, že seženete originál.

111®
hodnocení

0x

řešíte tšsnění a nevíte jaké...kupte si kus ploché gumy na těsnění okreslete na to dno nádrže, vystřihnete, pak otvorx pro vodu a šroubky položíte, přišroubujete a máte hotovo..

jarid
hodnocení

Díky za radu a za názor, tohle mě samozřejmě napadlo. Tohle téma je ale přece celé o tom, že "řeším těsnění a nevím jaké", a tak se ptám, zda neví někdo jiný...

111®
hodnocení

0x

no vždyť píši, nevote-li jaké tak si kupte gumu a udělejte je přes selé dno nádrže..copak je to špatná rada? ta guma je 3 až 5 mm silná a to by mělo stačit

jarid
hodnocení

Neříkám přece, že je to špatná rada ;) Je to dobrá rada a díky za ni. Jen jsem napsal, že už mě napadla taky a ptám se zde proto, protože bych nejradši sehnal NOVÉ těsnění, které bude sedět.

111®
hodnocení

0x

já bych se s tím až tak netrápil , změřil bych si prlměr výstupu z nádrržky a kouil tam velký O kroužek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]