Nejste přihlášen/a.
Matce vozí obědy v plastových dělených miskách / z průhledného plastu/ uzavřené průhlednou folií formou zatavení. Není to trvanlivé jídlo a není vakuované. Mohu toto dát rovnou zmrazit do mrazáku, aniž bych to přebalovala do jiných misek? Zatím jsem to vždy přendávala do kelímků od salátu s víčkem. Ale myslím, jestli to není zbytečné. Ani při přebalení totiž nezaručím absenci vzduchu v dalším obalu.
Kupuji si podobná chlazená (nikolůiv zmrazená) hotová jídla a dávám je do mrazáku tak, jak jsou. Vydrží tam i 1/2 roku (déle jsem nezkoušel) bez jakékoliv újmy. Před konzumací je nechám v té misce samovolně rozmrznout, pak propíchnu krycí fólii nožem a misku s jídlem tak jak je, ohřeju v mikrovlnce. Polévky pak jím přímo z té mysky (ušetřím talíř). Pokud je miska dvoudílná, odříznu část s přílohou a tu ohřívám zvlášť (příloha většinou vyžaduje kratší dobu ohřevu). Dělám to tak už hezkých pár let a zatím jsem neměl problém. V tom originálním balení je jídlo rozhodně chráněné lépe, než když misku otevřete a jídlo budete kamkoliv přendavat.
Nedoporučuju takhle mrazit jídlo s bramborami, bramborám to dobře nedělá.
Je na plastovém nadobí značka? Z jakého plastu je? Myslím, ze je to podstatná informace... Ne všechny plasty jsou zřejmě vhodné k zmrazovaní a současně uchovávání jídla, myslím. Onehdá jsem se dočetla o tzv. degradaci...držák fénu začal lepit. A značka nádobí Tupperware měla také "skládací" vîka nebo i nádoby, časem taky začaly lepit...nemyslím nádoby určené do mrazáku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.