Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění stavby v případě bytu

Od: annasobavama odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

můžete mi prosím říct, jaký máte názor na pojištění stavby - bytové jednotky? Byt mám na pronájem, takže pojištění zařízení je věc nájemníka, já tam měla pár kusů nábytku a linku, to však neřeším... Jde mně o to pojištění stavby, kdy např. nějaký blázen něco provádí s plynem v domě a vybuchne půl paneláku. Nevím jak vy, ale já mám pocit, že těchto nepříjemných a často tragických událostí v souvislosti s paneláky nějak přibývá a mám obavy o svůj byt. Lépe řečeno, chci mět jistotu pro tento případ, zvlášť když vím, že v domě máme všelijaké osoby, u kterých bych se nedivila ničemu. Kde si případně byt pojistit? Máte doporučení?

Dále jak zřídit pojistku, aby vždy hodnota bytu odpovídala hodnotě bytu v daný okamžik? Nevím, jak to vyjádřit, ale abych jej nepojistila na 1.400 000 např. a ony byl na tu sumu pojištěn po celou dobu. Zkrátka, aby když bude stoupat hodnota bytů, aby stoupala i hodnota pojišťovaného?

Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pojištění bytové jednotky+příslušné části společných prostor+odpovědnost z vlastnictví nemovitosti. Nechat automatické navyšování částky dle inflace (indexace)

Jak to řešit v případě, kdy za celý dům, t.j. společné části domu platí pojistku sdružení vlastníku. To je většina fyzického majetku v bytě. V přímém majetku vlastníka bytu již toho tolik nezbývá.

hodnocení

0x
S tou automatickou indexací bych byl opatrný, oni si cenu sami navýší když se jim zachce ale zlevňovat, aby se obírali o peníze samozřejmě sami nebudou. Naprostá většina pojišťoven stejně několikrát do roka otravuje s nabídkami valorizace takže je jednodušší si na takovou nabídku počkat a sám vyhodnotit situaci na trhu jestli nabídku přijmout nebo hodit do koše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]