Nejste přihlášen/a.
Tak samozřejmě budete mít "přímotopnou" sazbu,která ve finále vychází skoro o polovinu levněji,než sazba běžná (D02d).
Tipuju,že měsíční částka za elektřinu bude cca 4000Kč.
Nejjednodušší by bylo zavolat na čez a zeptat se,jaké byly na této adrese, do poslední chvíle nastavené zálohy.
Vy berete elektřinu z kauflandu?Pro doplnění vaší otázky..,I když by bral např. od Bohem.energy,tak ta zase bere od čez.
Všechno záleží na tom,jaká je tepelná ztráta baráku,je li dům zateplený,jaká je vytápěná plocha,na jakou teplotu chcete vytápět.Podle toho,co uvádíte,odhaduji vytápěnou plochu na 110-130 m2.Pokud není dům zateplený ,můžou náklday při vytápění přímotopy dosahovat 60-třeba 80 tisíc ročně.Topení přímotopy je jedno z nejdražších.
To vyúčtování je problém. Nějaká částka hozená do větru.
Je potřeba vědět, za jaké období to bylo. Léto nebo zima?
A také jak vysoké zálohy se vlastně platí a jaký byl doplatek. 1500 za 3 měsíce je tak 500 korun za měsíc. Já jsem sama a mám elektřinu jenom zálohu 1250 Kč a plyn na topení 2180 Kč. Domek mám trošku větší.
Není to lehké jít do bydlení, když se Vám nedají kompletní informace, abyste se mohli dobře rozhodnout.
Každé stěhování něco stojí a pokud tam budete bydlet a náklady se vyšplhají vysoko, budete přemýšlet na další stěhování a to jsou opět finance z kapsy ven.
Takže, říkala Vám to makléřka nebo nějaká domácí, které přišlo vyúčtování?
Pokud Vás provázela majitelka, tak si spolu sedněte a ať Vám ukáže faktury za elektřinu za poslední rok.
Pokud je dům kategorie kategorie G, tak se jedná o starší domek bez zpracovaného energetického štítku. Topení v takovém domě přímotoy bude odhadem někde mezi 50 až 80.000 ročně. Pokud by tam majitel sám bydlel, tak nikdy do takovéhoto domu neosadí takovýto topný systém. Dům je zřejmě využíván pouze na pronájem, protože přímotop je investičně to nejlevnější, ale spotřebu / vysokou/ tu ať si zaplatí nájemce. Pak by ale měla být tato skutečnost zohledněna ve výši nájmu, protože pronajíaný dům je "paskvil".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.