Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik zaplatím za elektřinu vč el vytápění?

Od: luckaka odpovědí: 19 změna:
Dobrý den, chceme si pronajmout domek. Jedná se o dvoupatrový domek, kde dole je trošku větší chodba, potom dva velké pokoje a koupelna. V druhém patře jsou taky dva velké pokoje a jeden menší, podkrovní.
Realitka říkala, že je tam vše na elektřinu a že tam jsou zabudované přímotopy, kterými se topí. Samozřejmě vaření, svícení atd. Je taky na elektřinu. Mě by zajímalo, na kolik to asi vyjde, když by tam bydlely dvě osoby a rozumně se vytapely všechny místnosti.
Dům leží ve zlínském kraji a má 70m2.
Děkuji.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

h0042*
hodnocení

2x

Tak samozřejmě budete mít "přímotopnou" sazbu,která ve finále vychází skoro o polovinu levněji,než sazba běžná (D02d).

Tipuju,že měsíční částka za elektřinu bude cca 4000Kč.

Nejjednodušší by bylo zavolat na čez a zeptat se,jaké byly na této adrese, do poslední chvíle nastavené zálohy.

111®

super nápad..

Co s tím má společného čez?

h0042*

Vy berete elektřinu z kauflandu?Pro doplnění vaší otázky..,I když by bral např. od Bohem.energy,tak ta zase bere od čez.

Tak to jsem nevěděl,že čez eviduje všechny odběratele elektrické energie v ČR a má přehled o tom,jaké kdo platí zálohy za elektřinu.To je pro mě novinka .

h0042*

vidíte,co všechno se dozvíte *smich*

Kykyrykýýý!

joudic*
hodnocení

2x
ja platim za 24/7 pocitac a bojler a lednicku 1500-2000 mesicne, kdyz jsem jeden rok trochu v zime pritapel 2kwh fukarkem, tak byl nedoplatek 6000
luckaka
hodnocení

No právě. Já si jedním primotopem topila v jednom pokoji necelé dva dny a to ani ne na moc a platila jsem o dva tisice více, proto mě přijde zvláštní, že takové topení v celém byte plus ohřev vody, svícení, vaření a tak má vyjít jen na 1500 za čtyři lidi.
danys*
Necelé dva dny jste topila přímotopem a platila jste 2000 víc? To kvůli primotopu rozhodně nebylo :)

hodnocení

0x

Kraj je vcelku jedno. Ale okna? Zateplení? Určitě ten dům má průkaz energetické náročnosti ;)

hodnocení

0x
15-80 tisíc ročně.
Víc se z otázky odhadnout nedá.
liska5

A elektřina půjde brzy nahoru...

hodnocení

0x

Všechno záleží na tom,jaká je tepelná ztráta baráku,je li dům zateplený,jaká je vytápěná plocha,na jakou teplotu chcete vytápět.Podle toho,co uvádíte,odhaduji vytápěnou plochu na 110-130 m2.Pokud není dům zateplený ,můžou náklday při vytápění přímotopy dosahovat 60-třeba 80 tisíc ročně.Topení přímotopy je jedno z nejdražších.

luckaka
hodnocení

Domek zateplený je. A okna jsou některá nová některá ne.
Na prohlicce jsme byli pouze jednou, moc se v tom nevyznám a na energetickou náročnost jsem se neptala. Pouze na to, na kolik ta elektrina vyjde. Paní řekla, že když ji přišlo vyúčtování za tři měsíce, vyšlo to na 1500 za čtyřčlennou rodinku, což se mi už od začátku nezdálo.
Hned u inzerátu na sreality píšou, že je to náročnost G

lipanek

To vyúčtování je problém. Nějaká částka hozená do větru.

Je potřeba vědět, za jaké období to bylo. Léto nebo zima?

A také jak vysoké zálohy se vlastně platí a jaký byl doplatek. 1500 za 3 měsíce je tak 500 korun za měsíc. Já jsem sama a mám elektřinu jenom zálohu 1250 Kč a plyn na topení 2180 Kč. Domek mám trošku větší.

Není to lehké jít do bydlení, když se Vám nedají kompletní informace, abyste se mohli dobře rozhodnout.

Každé stěhování něco stojí a pokud tam budete bydlet a náklady se vyšplhají vysoko, budete přemýšlet na další stěhování a to jsou opět finance z kapsy ven.

Takže, říkala Vám to makléřka nebo nějaká domácí, které přišlo vyúčtování?

Pokud Vás provázela majitelka, tak si spolu sedněte a ať Vám ukáže faktury za elektřinu za poslední rok.

iks
hodnocení

0x
Náročnost G se uvádí u všech domu bez štítku. Topit primotopama nechcete u nás doma to na 4 lidi na 90 metrech znamenalo 60tisic ročně na elektřině. 1500 mesicne je naprostá blbost to vám jen mažou med kolem pusy...
vilik*
Brali to asi ze spotřeby z léta a zimní období se tak ve faktuře nezobazilo.
Přeci nebudou hejlovi říkat, že se protopí mnohonásobně více.

hodnocení

0x

Pokud je dům kategorie kategorie G, tak se jedná o starší domek bez zpracovaného energetického štítku. Topení v takovém domě přímotoy bude odhadem někde mezi 50 až 80.000 ročně. Pokud by tam majitel sám bydlel, tak nikdy do takovéhoto domu neosadí takovýto topný systém. Dům je zřejmě využíván pouze na pronájem, protože přímotop je investičně to nejlevnější, ale spotřebu / vysokou/ tu ať si zaplatí nájemce. Pak by ale měla být tato skutečnost zohledněna ve výši nájmu, protože pronajíaný dům je "paskvil".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]