Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorova pila

Od: milis® odpovědí: 9 změna:
U motorove pily spotrebuju pul nadrzky benzinu a mam zaneseny vzduchovy filtr, tak ze se mi snizi vykon a musim ho vycisti.
Je to normalni? Vzduchovy filtr je upevnen v krytu pomoci jednoho centralniho sroubu.
Diky
doplněno 26.01.20 16:41: Palivo je nove. Vzdycky se ucpou dve stejne komurky ve filtru. Jak vycistim pila frci. Nerozumim jaky vliv ma znacka pily.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud máš ucpané vždy dvě stejné komůrky filtru tak první co zkontroluj je jak při dotažení krytu filtrů sedí kryt,může tam pod ním být drobná nečistota a pila si tahá vzduch okolo.Víko filtru je asi plastové co?Tak další věc na co se podívej jestli není zdeformované.Nevím o jaký typ pily se jedná,ale většinou bývá nasávání vzduchu ze zhora přes jemnou sít´ku a ta se časem zanese. tak pořádně vyfoukat, nejlíp kompresorem.Já jí před vyfoukáním nechám tak půl hodiny vykoupat v horký,ale ne vařicí vodě s nějakým odmašt´ovačem, třeba jarem. Nic jinýho mně nenapadá protože mě když se filtr ucpe tak rovnoměrně celej. A ted´ mně napadla další věc.Pila se ohřeje začne strácet výkon ty ji chcípneš vyčistíš filtr a pila jede dál. Jenomže zatím co ty čistíš filtr tak pila vychladne ,to by se taky mohla lehce zadírat.Jinak už si to vysvětlit neumím.

hodnocení

2x
Tak teď jsem mluvil s kamarádem co kácí na živnost lese, tak vzduchový filtr čistí jednou týdně... Samozřejmě může být prostředí prašné, ale i tak by to muselo být strašně špinavé kdyby po půlnadrži byl filtr ucpaný... Tak bych možná vzal v úvahu jak tu píše někdo předemnou, zda se třeba při ohřátí nezadírá apod. a pak při čištění zase zchladne...

hodnocení

1x

Tak já bych to viděl spíš na špatné prostředí! Nebo nepraktickou konstrukci filtrování vzduchu... Proč by se měl zanášet filtr třeba při použití starého benzínu jsem nepochopil...

no tak třeba že to snížení výkonu nemusí být ucpaným filtrem ale vlivem starého paliva při jeho použítí může po zahřátí stroje klesnout výkon nebo dokonce poškodit motor

Tak to by mohlo třeba určitě, ale jednoznačně jsem pochopil z dotazu tazatele, že je to ucpaným, tedy neprůchozím vzduchovým filtrem... Ale samozřejmě to třeba tím být nemusí a pouze shodou náhod to tak vypadá, že je na závadu ucpaný filtr...

A po půl nádrži, to také není hned ...

hodnocení

0x

tak nepíšete co máte za pilu co řežete jak staré máte palivo takže těžko takhle odpovědět ale jestli řežete kurovčáka nebo nějake stare ztrouchnivělé trámy možné to je ale taky může být pila špatně seřízená nebo poškozená

asd1
hodnocení

0x

U aspoň trochu kvalitní pily to normální není. Proč je důležité co to je za pilu - jsou pily lepší a horší. Na mojí čistim filtr spíš preventivně, ani po 5 nádržích nepozoruju žádné zmenšení výkonu.. Když pilu po práci čistim tak filtr jen ometu, nějak moc zasviněný není..

vernon
No jo, no. Každej nemá Stihlku, kde je rotační odstředění nasávaného vzduchu. Většina levných pil má molitanový filtr...
asd1

To neni Stihl ani HQ a ani nemá odstředvku. Nejen Stihl a HQ jsou dobré pily...

To je asi jako koncern v autech, Škodofka se tu bere jako super kvalita a přitom z toho lezou perly jako první HTP, první TSI a podobný paskvily.. A lidi ještě řeknou "je to stroj stane se".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]