Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dalkove ovladany vypinac

Od: ppr odpovědí: 7 změna:

Mam v loznici dva vypinace osvetleni, zapojene jako schodistaky (ABB Time). Jeden byl u postele, aby se nemuselo vstavat zhasinat, ale po prestehovani nabytku bude na miste, ktere je nedostupne. Protoze se mi nechce vse presekavat, napadlo mne, zda by misto nej nesel dat nejaky dalkove ovladany vypinac/prepinac a k nemu mit idealne dva dalkove ovladace na nocnim stolku u postele. Druhy schodistak by zustal normalne a fungoval dal jako ted.
Dekuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1
hodnocení

2x
Dobry den, a co to rovnou predelat cele na dalku? Respektive jedno rele bezdrat a k tomu vypinace ktere se jen lepi na zed. Konkretne elkoep rf
ppr
hodnocení

Dekuji, to by take byla varianta. To rele a radiovy vysilac prijimac jede vse na baterie, nebo potrebuji napajeni? Myslel jste to tak, ze by se do stavajiciho vypinace dalo radiove rele a to by se ovladalo dvema/ tremi nalepenymi tlacitky?

robin1
Presne jak pisete. Do krabicky kde je stavajici vypinac umistit rele. Treba rfsa 11b. Reke je napajeno primo z elektroinstalace. Ďdoufam jen ze mate ve vypinaci N(nulovaci vodic, barva modra) pokud ne tak se da dat reke primo do svetla, pod sadrokarton atd. Vypinac je na baterie cr2032 vydrzi cca 2 roky( ja uz ho mam 2 roky a baterie stale drzi.
Vypinac treba rfwb-20
Elkoep dela i vice moznosti treba rovnou stmivani.
kami*
Já viděla takovéhle:
emas.cz/...

kami*
hodnocení

1x
Mám doma i zásuvky na dálkové ovládání. Do ní jsem dala rozsvícenou lampičku, a vypínala jsem pak zásuvku, chtěla jsem mít nějaký čas částečně osvětlený strop. Existují i žárovky na dálkové ovládání, i ty vypínače dálkově ovládané.

joeventil*
hodnocení

1x

... dnes se dá vybýrat z nepřeberného množství řešení - já třeba ovládám domácnost telefonem (má to spousty výhod) ... myslím že si stačí říct jen kolik jsem ochoten do toho vložit a jak velkou přidanou hodnotu pak užívat ... ;)

olinl
hodnocení

0x

Osobně bych ten přepínač přesunul třeba v lištových rozvodech- práce pro zručného na pár minut, ale horší v případě sekání a malování, to už je na delší dobu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]