Dá se jako hlavní jednofázový jistič použít tento produkt? elima.cz/... Podle výrobce se plombovat dá, odolnost proti zkratu má 10kva takže se domnívám, že se dá použít jako hlavní jistič.
Teoreticky dá, ale v podstatě asi ani nedá! Zkus si na místních RZ zjistit jaký požadují, na Moravě (okolí Brna atd.) mají rozvodné závody seznam typů a výrobců jističů, které jako hlavní požadují... Už jsem byl dokonce u toho, kde mi technik ukazoval jeden typ, kde se dá celkem snadno překlapnou viditelná část jističe za stejný jiného proudového charakteru. Zřejmě je to opatření proti lumpačení...
To stejné mi říkal kolega z Valašského Meziříčí... Tato skutečnost se už táhne mnoho let...
Ale nechci tvrdit, že nemuže být někde někdo benevoletní a neprojdeto...
Tak jsme se zase něco zajímavého dozvěděli. Napište ještě prosím o jakou značku jističe se jedná, kde se dá naklapnout část s jiným vypínacím proudem? Ať to mohu porovnat s jinými výrobky.
Je to značkový jistič, musel bych se podívat až tam pojedu, protože se musel vyměnit a majitel ho má u sebe. Tam jde o to, že se u něho dá vyloupnout přední plastová část s údaji a dá se překlapnout na jiný jistič téhož výrobce a typu, čili třeba můžu při jeho předělání z 25A jističe udělat úředně jenom 20A ... Proto jsme ho museli vyměnit a ukázal nám zrovna proč...
O tom pochybuju, např. ČEZ distribuce to má takhle:
Jmenovitá vypínací zkratová schopnost jističe před elektroměrem musí být minimálně 10 kA, pokud není v technických podmínkách připojení, vydaných pro konkrétní odběrné místo, stanoveno jinak.
Dobry den, prectete si pripojovaci podminky. Tam je vse uvedeno. Nebo napiste pod koho spadate. Cez, eon, pre. Musel bych najit ale jsem presvedcen ze pozaduji vsichni zkratovou odolnost 10kA
Bohužel vás zklamu. ČEZ zásadně jen 10 kilo, barevná páčka a symbol zámečku. Živím se tím.
zakus*
Barevná páčka? Nesmysl.
dusger*
Zakus, kdyby jsi znal připojovací podmínky, nepsal by jsi hloupé komentáře o nesmyslech. Zámeček tiskne EATON, jiní výrobci ho nemívají, bez toho se můžou použít jako hlavní.
zakus*
Právě že znám...
S přihlédnutím, že většina renomovaných výrobců od barevných páček upustila je podstatná druhá podmínka.
"Musí obsahovat originální štítek s popisem parametrů od výrobce"
Společnost mi napsala toto: "Před elektroměr se musí osadit hlavní jistič odpovídající technickým normám ČSN EN 60898-1 anebo ČSN EN 60947-2 s vypínací charakteristikou typu B (rozsah okamžitého vypnutí) se stejným počtem pólů, jako má elektroměr fází. Odbočky ze stoupacího vedení pro každý rozváděč v bytových domech se provádí samostatně. Jmenovitá vypínací zkratová schopnost jističe před elektroměrem musí být minimálně 10 kA." Mám zato, že mnou uvedený jistič požadavky uvedené v textu splňuje. Můžete to potvrdit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.