Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím podezdít desku na umyvadlo

Od: petrpan odpovědí: 5 změna:

Zdravím

rekonstrukce koupelny.

Budeme mít umyvadlo na dřevěné desce.,pod kterou chceme zděný podstavec z okrových cihel.Lze to?

Máte někdov interiéru zděno z cihel, které samozřejmě zůstanou neomítnuté,přiznané.Je zřejmě nutná penetrace,že?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joeventil*
hodnocení

0x

... ano - přesně jak píšete včetně té penetrace ;)

hodnocení

0x
Udělat lze cokoliv. Jen mě není jasná ta penetrace. Co chceš penetrovat?
petrpan
hodnocení

Ty cihly , proti nasákavosti a i odolnost vůči ušpinění,myslím...

kami*
Penetrace obecně, slouží k tomu, aby zpevnila podklad a pak na něm lépe drží omítka. Takže já penetraci logicky vnímám tak, že na čem pak lépe drží omítka, na tom lépe drží i prach a špína. A pocitově mi to tak i připadá. Máme nesmyté kapky penetrace na dveřích. Ty tmavnou. Špiní se. Já bych si šla pak pro radu i do stavebnin, nebo prodejny barev. Existují i barvy na beton. Souhlasím s hydroizolačními nátěry, asi by existovaly i další nátěry na beton. I bezbarvé.
My máme koupelnu na dřevěných prknech. Na nich desky Cetris, pak ypa - hydroizolace, pak dlažba. Vana je obezděná ytongem pak s obklady, ale to jen pro zajímavost.

hodnocení

0x

Cihly se proti vlhkosti nepenetrují ale napouští hydrofobizačním nátěrem, aby nebyly nasákavé

doplněno 26.01.20 03:36:

přidávám odkaz aby bylo jasné, že je myšleno hydrofobizační, nikoli hydroizolační :) Nanáší se několikrát, při druhém a třetím nanešení to jde o poznání hůře,protože povrch bude částečně uzavřený a nesmáčivý. Výsledný dojem bude bezbarvý

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]