Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou AKUvrtačku?

Od: mils® odpovědí: 11 změna:

Ahoj, odchází mi má stará AKUvrtačka. Poradíte prosím nějakou konkrétní slušnou (dle své osobní zkušenosti) s cenou tak max do 3000Kč? Nemám na ni žádné profi nároky. Jen občasné vrtání doma a na chatě atd. Ta má stará byla WAGNER W 120 NK - 2P 12V a musím přiznat, že mi nebude vůbec scházet. Ve sklíčidlu se protáčely vrtáky, žádná síla a o výdrži alumulátoru nelze ani mluvit, to byla spíš nevýdrž.

mils

doplněno 05.01.10 21:49:

JJ, s kvalitou BOSH profi souhlasím (tuto vrtačku máme v práci) ale jestli jsem dobře koukal, tak ta stojí cca kolem 7 až 8 tisíc.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asa*
hodnocení

0x

Já jsem si pořídil DeWaltku, co mi říkali zámí, tak je dobrá ještě Bosch.

hodnocení

0x

značka nerozhoduje, nenajdete vyloženě špatného výrobce. Doporučuji 18V a s náhradní akumulátorem. Rychlosklíčidlo je samozřejmostí!

Souhlas. K obcasnemu pouziti staci takrka cokoliv. Za tri tisice uz bude velmi kvalitni.

Doplnil bych jeste alespon moznost volby ze dvou otackovych rozsahu a vybavenou brzdu.

dada*
hodnocení

0x

ahoj souhlasim s BOSCH profi opravdu drzak(dělník).trosku priplatit za profi a urcite budete spokojen.at slouzi

ledecak*
hodnocení

0x

Souhlasím s "profesorem Milanem" , že celkem nezáleží na značce, ale na výkonu, mám značku Extol 18 V s výměnou baterií , stála asi 1800 -kč. Mám ji 4 roky a jsem s ní spokojenej, jak říkáš, že ji chceš na občasné vrtání nebo šroubování bohatě Ti stačí. Jestli můžu oponovat tak do Boshe bych nešel, jsou zbytečně drahé a tato značka také není co bývala.

lidus*
hodnocení

0x

Můj muž říká Boška je nejlepší, druhou má Einshel ale hlavně prý musí mít dvě samostatné baterie aby se daly střídat.

hodnocení

A má někdo nějaké praktické zkušenosti s NAREXem? Prý jejich akuvrtačky nejsou zas tak špatné. Co třeba tahle?

az-elektro.cz/...

Není to 18 V vím, ale dle popisu snad nevypadá zas tak zle.

cacab*

Narex je dobrej, ai jakákoliv značka jenom pro občasné použití. Kdo se chová k nářadí jako prase tak ho nespasí žádná značka.14 V taky stačí a dvě baterie jsou dneska už samozřejmostí.

qwert*

Narex obecně dělá velmi dobrý vercajk. Klidně do toho jděte.

U levných akuvrtaček mám drobný problém v tom, že se po čase začnou hromadit. Nějak jsem nedokázal najít zdroj náhradních akumulátorů - ty nevydrží věčně. Takže mám aktuálně dvě Einhelky 18V - v kufříku s nabíječkou a dvěma akumulátory. Jsou naprosto vyhovující - až na ty akumulátory. :)

doplněno 07.01.10 02:28:

Každá stála něco kolem tisícovky, je mezi nimi asi pět let.

hans*

Mám přesně tuto, ale na 12V. Na občasné použití, semtam něco vyvrtat, sešroubovat. S plně nabitým akumulátorem podává solidní výkon a zcela mi na vše dostačuje. Akumulátory jsou bohužel vždy slabá stránka. Ty moje dva jsou po 2 a 1/2 letech občasného používání v dost špatné kondici. Nabíječka Narex (alespoň ta moje) totiž nemá žádný udržovací režim, což pro NiCd akumulátory považuji za neomluvitelné a stupidní. Nyní už bych se pro domácí a občasné použití rozhodoval i podle nabíječka, ale nevím jak jsou na tom ostatní výrobci. Ale třeba je někdo pečlivější, než já, a akumulátor před nabítím nejdříve "vymlátí". Ale dělejte to, když nemáte čas a potřebujete ukutit něco většího. Zkuste se podívat i na toto. Slovy Járy Cimrmana: můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést spory, ale paměťový efekt NiCd akumulátorů existuje a je to problém.

hans*

Ještě dodatek. Levnější, než kupovat nový akumulátor je nechat si ho zrepasovat. Např. v Brně to dělají, co vím, dvě firmy GES a Panasonic. Sestaví Vám akumulátorový blok podle přání. Cena o dost nižší, než originální nový. Teoreticky by si člověk akumulátor zrepasoval i doma, protože články, z kterých se akumulátor skládá, se dají koupit (například v tom GES), ale doma bohužel články nepospojujete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]