Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpevnit či zateplit

Od: briketa007* odpovědí: 3 změna:

Renovuji podlahu v kuchyni a chtěl bych někoho poprosit o názor. Kuchyň je z 80procent podsklepena a ma cca 12m2. Protože jsem chtěl podlahu i současně zateplit odkopal jsem všechny vrstvy podlahy (5cm rozpadajicihose pilinobetonu, 5cm skvary a 5cm škvárobetonu) až na betonový monolit (Železobetonová deska), vypadá neporušeně a bez prasklin. Trochu mně však překvapilo že je asi jen 5-7cm tlustý. Monolit je veprostřed nesen jednou kolejnicí výšky 12cm. tj. po odkopání kolej kouká asi pět centimetrů nad desku.

Otázka je co teď s tím. Původně jsem zamýšlel 5cm polystyrenu + teplovodní podlahovku a 5cm anhydridu. Ted se nabízí přidat ještě další polystyren. Nicméně podlaha trochu dost vibruje, napadlo mě vylepšit tuhost podlahy tím, že dorovnám beton alespoň k traverze a vystužím ho karisítěmi a železem. Co myslíte pomůže to vibracím stropu. Nebo si myslíte ,že když to vydrželo 40 let vydrží to i dál ...

Díky za vaše názory.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nwn jak máte vysoké stropy a o kolik můžete jít výše,ale asi bych si to řešil jak píšete dobetonováním do výšky kolejnice na to pak polystyren pod podlahové topení a na to další vrstvu + finální (dlažba či "lino")vrstva.Tou část podsklepené podlahy bych ještě zespodu zateplil cca 5-10cm (vata či polystyren)

briketa007*
hodnocení

Stropy mám 260cm po odkopání, postupně takhle budu předělávat všechny místnosti, takže můžu jít s podlahou trochu nahoru.

jabraka*
hodnocení

0x

Pod podlahovku je nutno dát aspoň 15 cm polystyrenu.Ideální je,izolaci umístit na strop sklepa.Pak je nutné dalším polystyrenem vyrovnat výšku kolejnice a položit systémovou desku topení.-Protože je zřejmě beton dost nosný,už bych ho dále nevyztužoval.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]