Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký plot zvolit?

Od: irca* odpovědí: 4 změna:
Pro jaký plot mezi dvěma domy byste se rozhodli? Plastový nebo dřevěný? Celková délka asi 5 m, takže jednou za tři roky natřít by nemusel být takový problém. Plast je sice bezúdržbový, ale četla jsem, že např.pusobenim tepla se může někdy zkrotit. Napište prosím vás názor.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

3x
Plastová lať je v pohodě. Jen se musí vyvrtat trochu větší díra na uchycení kvůli dilataci.
Dřevo je přírodní materiál, někomu přijde hezčí. Jenže se musí natírat a v případě nátěru bezbarvým nebo tónovacím lakem může třeba tmavnout, šednout apod.
Vzal bych podle osobních preferencí. My u domu máme z jedné boční strany neprůhlednou vysokou zeď a z druhé kombinaci pletiva a na soukromé části plechové panely. Všechna řešení mají něco do sebe.
Bezúdržbové výplně z latí z recyklovaného plastu má soused a v kombinaci s betonovou podezdívkou ve stejné barvě to vypadá pěkně už alespoň 10 let.
Co bych nekoupil jsou plastové panely. Ty jsem viděl popraskané a na větší ploše je více vidět změna barevného odstínu jednotlivých panelů.

hodnocení

0x

Volil bych úplně obyčejný drátěný poplastovaný, se sloupky v barvě. Po třiceti letech vyměníte jen pletivo. Časem si tam stejně dáte tůje :) a zaroste to. Plasty jsou na slunci nestálé - může nastat zkroucení, zblednutí a změknutí - tedy ztráta pevnosti

hodnocení

0x

Není nad dřevěný plot, sice se musí občas natřít, ale pořád je to pěkné. Plast je časem "vyšísovaný" a stále je poznat, že to je plast. Viděl jsem něco jako plastová prkna a stačilo. Za mě, ani zadarmo.

jabraka*
hodnocení

0x

Mezi dvěma sousedy?Co od plotu chci?Především,aby nebylo ke mě vidět.Pak abych to nemusel často natírat z druhé strany,A hlavně byl vzhledově hezký.Pak bych volil dřevoplastové plotovky na kovové kostře,poplastované.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]