Pro jaký plot mezi dvěma domy byste se rozhodli? Plastový nebo dřevěný? Celková délka asi 5 m, takže jednou za tři roky natřít by nemusel být takový problém. Plast je sice bezúdržbový, ale četla jsem, že např.pusobenim tepla se může někdy zkrotit. Napište prosím vás názor.
Plastová lať je v pohodě. Jen se musí vyvrtat trochu větší díra na uchycení kvůli dilataci. Dřevo je přírodní materiál, někomu přijde hezčí. Jenže se musí natírat a v případě nátěru bezbarvým nebo tónovacím lakem může třeba tmavnout, šednout apod. Vzal bych podle osobních preferencí. My u domu máme z jedné boční strany neprůhlednou vysokou zeď a z druhé kombinaci pletiva a na soukromé části plechové panely. Všechna řešení mají něco do sebe. Bezúdržbové výplně z latí z recyklovaného plastu má soused a v kombinaci s betonovou podezdívkou ve stejné barvě to vypadá pěkně už alespoň 10 let. Co bych nekoupil jsou plastové panely. Ty jsem viděl popraskané a na větší ploše je více vidět změna barevného odstínu jednotlivých panelů.
Volil bych úplně obyčejný drátěný poplastovaný, se sloupky v barvě. Po třiceti letech vyměníte jen pletivo. Časem si tam stejně dáte tůje a zaroste to. Plasty jsou na slunci nestálé - může nastat zkroucení, zblednutí a změknutí - tedy ztráta pevnosti
Není nad dřevěný plot, sice se musí občas natřít, ale pořád je to pěkné. Plast je časem "vyšísovaný" a stále je poznat, že to je plast. Viděl jsem něco jako plastová prkna a stačilo. Za mě, ani zadarmo.
Mezi dvěma sousedy?Co od plotu chci?Především,aby nebylo ke mě vidět.Pak abych to nemusel často natírat z druhé strany,A hlavně byl vzhledově hezký.Pak bych volil dřevoplastové plotovky na kovové kostře,poplastované.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.