Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hypotéka - výše splátky

Od: kluk512* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, bral jsem si Hypoteční úvěr a výše měsíční anuitní splátky psaná ve smlouvě mi vychází vyšší než když si propočítám sám vyši plravidelných anuitních splátek na dané roky a na výši úvěru. rozdíl mi vychází cca 200 Kč. Žádné pojištění v Hu nemám ani žádné jiné poplatky, a počítám s urokovou sazbou nikoliv s RPSN. Mám desetiletou fixaci.. Nevíte někdo čím to může být způsobeno, popřípadě je možné že by se spletli?

Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavelll
hodnocení

0x
Dobry den,
Zkoušel jste to počítat s RPSN? Ze nemáte poplatky, ale zároveň je tam RPSN je z mého pohledu v rozporu. 200 Kč je částka, která by odpovídala poplatku za vedení účtu k úvěru či přímo poplatek za vedení toho úvěru.
Pravděpodobnost, ze by se pletla banka a ne vy, je minimální. Jedine, ze by pochybil lidsky faktor při zadávání vstupnich dat do systému, zbytek je “práce” softwaru.
kluk512*
hodnocení

Dobrý den,

poplatky samozřejmě byly ale byly jednorázové za zástavní právo a něco za nafocení domu apod.. Vedení účtu apod by mělo být zdarma. Nejedná se přesně o 200 korun je to právě taková podivná částka, když počítám s RPSN tak mi to taktéž nevychází..

pavelll
Tak pak jedine vypsat veškeré údaje potřebné k výpočtu a nebo zavolejte osobě, se kterou úvěr vyřizujete a normálně se zeptejte, není na tom nic špatného. Proste v tom chcete mít jasno, což je naprosto pochopitelné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]