Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení pračky s Aquastopem

Od: kimba® odpovědí: 33 změna:

Dobrý den! Podle parametrů jsem si vyhlédl novou pračku. Vadí mi však, že na začátku přívodní hadice má bambuli Aquastop. Vzhledem k zabudovanému přívodnímu a opadnímu ventilu těsně nad sebou v koupelně se bambule AQS mezi ně nevejde. Hadice je do pračky zabudovaná napevno, nelze ji vyměnit. Bude pračka napouštět, pokud bych před bambuli AQS předřadil hadicovou spojkou ještě normální tlakovou přívodní hadici (ovšem co nejkratší)? Pak by ale ventil AQstop nebyl ve svislé pozici jako na kohoutku, ale ležel by někde na zemi za pračkou. Nebo to lze řešit jinak? Na fotkách je současný stav. Díky!

Připojení pračky s Aquastopem
Připojení pračky s Aquastopem #2
Připojení pračky s Aquastopem #3

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zkusil bych rozhodně pootočit ten roháček. Mám zafixované ( někde jsem to četl - zkuste pohledat ), že Aquastop se může montovat i +- 45st. od svislé osy.

hodnocení

Ono za tím kohoutkem už není místo, kam by se ta bambule AQS vešla.

kukin

Je to někde dané, že může být odklon od svislé polohy 45 stupňů?

Nemůžu nikde najít a potřeboval bych. Děkuji moc.

hodnocení

3x
Mám to taky do boku
22.01.20 15:55
Připojení pračky s Aquastopem #4
hodnocení

@dabel: Díky za foto, takže ležatá poloha AQS by neměla vadit.

hodnocení

3x

A co prodlužka mezi ventil a hadici 20cm

Tahle asi ne ale něco podobného, prostě na na pračku.

obi.cz/...

hodnocení

@juraja: Kdyby se to dalo sehnat s opovídajícími průměry závitů, bylo by to řešení !

Jestli se nepletu, tak má pračková hadice závit 3/4"x 3/4"

expos.cz/...

hodnocení

@juraja: To by mohlo být ono ! Omrknu to v krámě. Díky ! *palec* Ještě se zeptám, bude tato opletená hadice tlakově odpovídat těm napouštěcím hadicím?

hodnocení

Tak jsem dohledal ještě tyto tlakové hadičky 20 cm:

domeokoupelny.cz/...

id=231855&gclid=E/...

a dokonce 15 cm:

obchod-vtp.cz/...

Asi použiji některou z nich až se podívám po obchodech a problém bude snad vyřešen. Děkuji všem rádcům za nápady !

Pozor na to! ani jedna není to co potřebuješ.

Ty potřebuješ, matice - závit, né matice-matice

hodnocení

Dík za upozornění. Případně bych hadici s maticí propojil s AQS pomocí téhle spojky:

Připojení pračky s Aquastopem #5

JJ, taky možnost*palec*

berger*
hodnocení

2x

To vypadá,že tam moc prostoru není. S odpadem bych nehýbal,zkusil bych dostat z osy to napouštění. V prvním kole pootočit ten roháček. Pokud by to nešlo,posunout ho do boku dvěma nerez kolínky. Anebo mezi zeď a roháček namontit instalatérské prodloužení,ale to už bude opičárna a ventil to posune za pračku. Zaujalo mě,že napouštěcí hadice s AQS nejde vyměnit za obyč,s tím jsem se nesetkal...

hodnocení

berger: Díky za reakci! Bourat dlaždice nechci, to bych šel raději do jiné pračky. Už jen současné připojení hadice je možné jen díky mírnému vyosení kohoutku, instalatér to měl udělat líp. AQS hadice vede z vnitřku pračky, bez zásahu do pračky by to nešlo. Některé AQS mohou být navíc propojeny s pračkou el. dráty a nevím, zda je to tento případ (pračka AEG Lavamat 85470SL).

berger*

Já nemyslel bourání. Když sundáte ten rohový ventil,místo něj toto - eshop.panfitinka.cz/... - nebo podobné,rozměr podle potřeby a do tohoto prodloužení ventil...?

berger*

Tak nějak .Kvalitu neposuzujte,chce to trochu fantazie -

Připojení pračky s Aquastopem #6
hodnocení

berger: Řešení rozumím, ale kohoutek by byl nutně za pračkou, tedy špatně přístupný.

berger*

Ano,to jsem už psal. Máte to tak divoké,že musí být nějaký kompromis...:(. Ještě se vrátím - píšete,že hadice nejde vyměnit. Jestli to je pračka na fotce,nevidím tam problém...? Nespletl jste si na pračce napouštěcí hadici s vypouštěcí?

Připojení pračky s Aquastopem #7
berger*

Další nápad - vybodnout se na roháček. Na zeď pěkný kulový ventil,přímý. Na něj to prodloužení,koleno,AQS. Za pračkou by bylo to koleno...

cesmina*
hodnocení

2x

Náš aquastop má už od výrobce boční připojení.Takže je v ležaté poloze a hadice nevede dolů ,ale do prava .

Aquastop je součástí hadice, takže nemůže být od výrobce na vodorovno. Navodorovno to tam montuje někdo, kdo neví, jak to má být správně

hodnocení

0x

To, že to máte do boku ještě neznamená, že to máte správně. Správná poloha aquastopu je svisle dolů a je možný odklon do +- 45 st

Což podle mě ďábel má ( foto docela dost zkresluje) a údaje o správné poloze jsou tu už také

Mam to do 45 stupnú ta moje tam ma fochy a plno věcí tak sem se tam húř dostával *smich*
berger*

Na té ďáblově fotce to je 45 stupňů od svislice? Fakt? Tak to asi fakt zkresluje,bych se hádal,že to je kolem 90 stupňů...

taky vidím spíše 90 než 45... a že to tak někdo má ještě neznamená, že to tak být smí, na to pozor :) řídíl bych se návodem výrobce.

Tak u té hadice nejsou el. dráty, takže je to tak, jak píšu

hodnocení

No, mně ani tak nejde o to, aby AQS fungoval správně, t.j. vypnul vodu při prasknutí hadice, protože při chodu pračky jsem vždy doma a jinak přívod zavírám. Jde mi o to, zda bude ventil AQS normálně propouštět vodu do pračky i kdyby ležel za pračkou na zemi, když bych mu spojkou předřadil normální napouštěcí hadici třeba jen 1 metr. Ale zdá se, že @dablovi to funguje. Ještě někdo to má takhle - třeba s jiným typem AQS?

Tak to se pak podívejte, jak to máte ze zárukou. Na neodbornou montáž se právě záruka z titulu nesprávné montáže aquastopu nevztahuje.

Podívejte se na ten váš ventil, máte tam jasně šipku dolů, takže pro správnou funkci aquastopu a plnou záruku má být montován nasvislo, šipkou dolů. Máte tam i signalizaci, až se vám to jednou rozsvítí, tu hadici už nemůžete použít a jedině vyměnit. Není to zrovna levná záležitost.

hodnocení

Pračka z e-shopu dorazila, použil jsem řešení od rádce @juraja. Díky všem !

Připojení pračky s Aquastopem #8

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]