Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! Podle parametrů jsem si vyhlédl novou pračku. Vadí mi však, že na začátku přívodní hadice má bambuli Aquastop. Vzhledem k zabudovanému přívodnímu a opadnímu ventilu těsně nad sebou v koupelně se bambule AQS mezi ně nevejde. Hadice je do pračky zabudovaná napevno, nelze ji vyměnit. Bude pračka napouštět, pokud bych před bambuli AQS předřadil hadicovou spojkou ještě normální tlakovou přívodní hadici (ovšem co nejkratší)? Pak by ale ventil AQstop nebyl ve svislé pozici jako na kohoutku, ale ležel by někde na zemi za pračkou. Nebo to lze řešit jinak? Na fotkách je současný stav. Díky!
Zkusil bych rozhodně pootočit ten roháček. Mám zafixované ( někde jsem to četl - zkuste pohledat ), že Aquastop se může montovat i +- 45st. od svislé osy.
Je to někde dané, že může být odklon od svislé polohy 45 stupňů?
Nemůžu nikde najít a potřeboval bych. Děkuji moc.
@juraja: To by mohlo být ono ! Omrknu to v krámě. Díky ! Ještě se zeptám, bude tato opletená hadice tlakově odpovídat těm napouštěcím hadicím?
To vypadá,že tam moc prostoru není. S odpadem bych nehýbal,zkusil bych dostat z osy to napouštění. V prvním kole pootočit ten roháček. Pokud by to nešlo,posunout ho do boku dvěma nerez kolínky. Anebo mezi zeď a roháček namontit instalatérské prodloužení,ale to už bude opičárna a ventil to posune za pračku. Zaujalo mě,že napouštěcí hadice s AQS nejde vyměnit za obyč,s tím jsem se nesetkal...
berger: Díky za reakci! Bourat dlaždice nechci, to bych šel raději do jiné pračky. Už jen současné připojení hadice je možné jen díky mírnému vyosení kohoutku, instalatér to měl udělat líp. AQS hadice vede z vnitřku pračky, bez zásahu do pračky by to nešlo. Některé AQS mohou být navíc propojeny s pračkou el. dráty a nevím, zda je to tento případ (pračka AEG Lavamat 85470SL).
Já nemyslel bourání. Když sundáte ten rohový ventil,místo něj toto - eshop.panfitinka.cz/... - nebo podobné,rozměr podle potřeby a do tohoto prodloužení ventil...?
Ano,to jsem už psal. Máte to tak divoké,že musí být nějaký kompromis.... Ještě se vrátím - píšete,že hadice nejde vyměnit. Jestli to je pračka na fotce,nevidím tam problém...? Nespletl jste si na pračce napouštěcí hadici s vypouštěcí?
To, že to máte do boku ještě neznamená, že to máte správně. Správná poloha aquastopu je svisle dolů a je možný odklon do +- 45 st
Na té ďáblově fotce to je 45 stupňů od svislice? Fakt? Tak to asi fakt zkresluje,bych se hádal,že to je kolem 90 stupňů...
No, mně ani tak nejde o to, aby AQS fungoval správně, t.j. vypnul vodu při prasknutí hadice, protože při chodu pračky jsem vždy doma a jinak přívod zavírám. Jde mi o to, zda bude ventil AQS normálně propouštět vodu do pračky i kdyby ležel za pračkou na zemi, když bych mu spojkou předřadil normální napouštěcí hadici třeba jen 1 metr. Ale zdá se, že @dablovi to funguje. Ještě někdo to má takhle - třeba s jiným typem AQS?
Tak to se pak podívejte, jak to máte ze zárukou. Na neodbornou montáž se právě záruka z titulu nesprávné montáže aquastopu nevztahuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.