Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínač světla do chodby

Od: michalverner odpovědí: 5 změna:

Potřeboval bych radu.V domě mám dlouhou chodbu.Na prostředku je lustr a na každém konci chodby vypínač.Nyní jsem na zeď přidělal dva elektrické svícny.Chtěl bych aby se lustr a svícny spínaly a vypínaly odděleně avšak jedním vypínačem (na koncích chodby vypínač jako je na obrázku).Asi to nedokážu v obchodě dostatečně vysvětlit a tak nevědí co myslím.Jaký vypínač bych měl shánět?Má nějaký název?Takovýchto vypínačů je spousta ale já nevím jestli jsou uvnitř všechny stejné co se kontaktů týká.Děkuji

Vypínač světla do chodby

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Potřebujete vypínače "6+6". Tedy dvojitý střídavý přepínač.
Budete ale muset natahat novou kabeláž, to je vám snad jasné :)

hodnocení

3x

Kupte si doprostřed vetši lampu s pohybovym senzorem a jakmile se objevite na chodbe ,jedno z jake strany se rozsviti.Nemusite sekat ,ani použivat vypinace.

berger*
hodnocení

1x

Podle toho,jak to popisujete,hledáte dva vypínače 6+6,otázka je,jak máte nachystané káble...

doplněno 22.01.20 08:24:

Taky dobrý - naházel jste světla na zeď,teď vypínače a potom budete tahat kabely. Postupujete opačně...:-D

michalverner
hodnocení

Kabely teprve budu tahat.

michalverner
hodnocení

Ano.V chodbě krabice již jsou od původních vypínačů a jelikož mám dřevostavbu tak kabel jednoduše protáhnu dutinou v panelu.Nevidím důvod takto nepostupovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]