Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký alarm na CO/CO2

Od: peti31* odpovědí: 12 změna:

Zdravím.

Chtěl bych koupit alarm na CO/CO2 nevím jaký je v tom přesně rozdíl ale potřebuji to k plynovému kotli.

Nemáte zkušenost abych vybral dobře. Cena/kvalita.

Nechci koupit něco levného a pak to nebude fungovat ale zase nechci zase něco předraženého. Můj názor je že 99% hlásičů je z Číny max mají český obal.

Děkuji za rady.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Já používám aliexpress.com/... a tak jednou ročně ho vezmu na zahradu, když něco pálím a dám ho nad oheň. Vždy se spustí.

peti31*
hodnocení

Tak vám to detekuje kouř né?

rv*

Toto čidlo detekuje CO. Při nedokonalém spalování na zahradě je CO dostatek. Ale pak mám požární čidla (optická - na kouř) a ta kouřem testuji.

Čidlo v dílně testuju při svařování ,když ho zapomenu přepnout

Mám ten samý, akorát bez toho modrého nápisu. Sestře jsem kupoval dva a jeden asi po šesti letech začal pořád pípat a pípá i když ho vynese ven. Ale za tu cenu.. V obi jsem ho viděl za cca šest stovek.

hodnocení

0x

U kotle používám tento od Honeywell-u; není sice nejdražší; ale pokud je vyráběn pod značkou zavedené firmy (i když v Číně), není s ním problém...odzkoušeno při špatném tahu komína, hodně hlasitý, navíc s vizuální signalizací...

doplněno 21.01.20 09:50:

Potřebujete alarm na CO, ten zabíjí...jinak do bytu si můžete pořídit hlídač "vydýchaného vzduchu"tedy CO2, třeba tento. CO2 (oxid uhličitý, dříve kysličník uhličitý) se používá pro sycení limonád, vod, je třeba v bombičkách pro výrobu šlehačky...

priklad1*

S dotazem to nemá nic společného, ale proč šířit lži. V bombičkách na výrobu šlehačky, žádný kysličník uhličitý není.

priklad1 díky za upozornění... tak jsem to trochu rozšířil nesprávným směrem, opravuji...na šlehačku dusík...ale jinak to o CO2 platí

hodnocení

0x

CO je něco jiného, než CO2, měření je založeno na jiném principu a alarm stojí úplně jiné peníze ..

peti31*
hodnocení

To mi je jasný, ale v čem je rozdíl? Jaké splodiny unikají z plynového kotle co muže zabíjet?

asd1

Zabíjet může oboje. CO2 je nedýchatelný tj. jako voda - problém v nevětraných sklepech, studnách atd (je těžší než vzduch tak se drží dole)

CO je jedovatý - váže se na krvinky místo kyslíku. Je mírně lehčí než vzduch a mísí se s ním, je bez zápachu a nedráždivý tj. je výrazně nebezpečnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]