Nejste přihlášen/a.
Mohl by mi někdo vysvětlit případ,kdy u pračky zn. Wirlpool se rozeběhne čerpadlo i když není zapnutá? Manželka včera vyprala,vypnula pračku,zavřela přívod vody a po 18-ti hodinách po skončení praní bylo slyšet od pračky nějaký hluk.Zjistil jsem,že se rozeběhlo čerpadlo neboť se chvěla výpustní hadice.Vytáhl jsem vidlici ze zásuvky,ale čerpadlo jede stále.Čerpadlo se točilo ještě asi 2-3 minuty.Myslíte,že Whilpool vyrábí pračky, které již nepotřebují el.energii nebo montují do praček nějakého šotka,který roztáčí čerpadla?
Je to hodně zvláštní. Vypadá to, že máte doma perpetuum mobile, neboť čerpadlo, které jede bez napětí ještě tři minuty, nic jiného nemůže být . Ale vážně - opravdu to čerpadlo jelo? Mám doma Whirlpoolku a to čerpadlo je vždy slyšet, není rozhodně tak tiché, aby se jen chvěla hadice. A pokud by se samo zaplo, musel by být nějaký problém v řídící jednotce a to by potom pračka blbla i jinak. Nebyl nějaký podtlak(přetlak) v odpadu, který rozechvěl tu hadici?
Zřejmě do čerpadla nakapala voda a čidlo zapnulo čerpadlo.
Mám Whirpool, ale riskovat že se něco takového stane nemíním - proto vytahuji automaticky vidlici že zásuvky.
Mě jednou v noci probudil strašný rachot z koupelny. Myslel jsem že něco prasklo. Houby - sám se spustil holící strojek na ty kmitající žiletky.
Od té doby vytahuji baterii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.