Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praskla voda v domě a mrzne - co se stane

Od: zelenac* odpovědí: 9 změna:

Bohužel jsem nevypustil vodu a kohout u renovovaného domu, kde nikdo nebydlí a netopí se praskl. Prasko to na WC spojené s koupelnou což je kompletně obloženo obkladačkami a voda tedy tekla pod vanou kolem odpadu do sklípka. Pochopitelně uvnitř nemohu vidět na obkladech vlhkost ale do sklípka proteklo velké kvantum vody podle vodoměru a po zastavení přívodu všechna voda do rána ze sklepa se stratila. Nehoda se stala v rohu domu a z venku je tedy na každou stranu rohu tak 4 m vidět vlhkost do výšky 1,5m. Dům je starý 35 let a je dobře postaven ale i tak mám obavu co na jaře. Objevil jsem to před týdnem když ještě nemrzlo ale nyní ... bohužel mrzne. Nyní s tím nic dělat nemohu. Myslíte že musí nutně na jaře být problém?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

to vám nikdo na dálku neřekne.

pt®

Já tomu teda nerozumím, ale Vy nemůžete zapnout v domě topení? PT /stařenka/

doplněno 05.01.10 19:48:

Já bych to taky řešila hned.

raadek*
Nezbyva vam nic jineho nez zavrit hlavni privod vody a odpojit potrubi, ze ktereho vytece zbytek vody a pri vyraznem otepleni nebo zvysenim teploty v dome bude voda prerusenym potrubim odtekat dal. Termin opravy zalezi na vas. Ja bych to resil okamzite. R.
zelenac*
hodnocení

Pochopitelně, hlavní přívod vody okamžitě po zjištění problému uzavřen,ze všech kohoutků včetně topení, kotle, bojleru vypuštěna zbývající ,voda protože při zjištění bylo nad nulou. Tam už problém nevidím. Potrubí prasklé není a voda vytékala rostrženým kohoutem. Spíše se obávám působením mrazu a také nevím, co bych nyní v opuštěném domě měl v této době "provádět za opravu"- zatím mne fakt nic nenapadá! Vizuelně jen mokré stěny a prasklý kohout!

juvla*

Stalo se. A co chcete teď v zimě s tím dělat. Nic. Venku nezatopíte. Vyčkejte do jara a uvidíte jestli budete sekat omítku, vysoušet.

zelenac*
hodnocení

Co dělat?... to se ptám ale tu bylo několik rad že by začali HNED- ovšem já také nevím s čím . Tak co nyní v mrazu?

Teď v mrazech můžete topit uvnitř a opravovat, vysoušet. Ale jen při teplotě nad 5 °C

zelenac*
hodnocení

Jak píšu... topení nefunguje, Dle mne, čekat do jara a nyní již asi nic nezachráním.

zelenáči, (jak dlouho budete zelenáč?) sežeňte si "raketu" a topte, nebo etaviro, nebo přímotop...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]