Nejste přihlášen/a.
Lze použít potavinářskou folii při zabalení potravin na zmražení? Třeba zabalit dozu bez víka s potravinou a pak dát zmrazit.Díky za zkušenosti.
Proč ne? Jen je třeba si uvědomit, že by ta fólie neměla přijít do styku s potravinou. Po rozmrazení by se možná špatně sundávala a trhala..
Zdravím. Ano, je k tomu přímo vyrobená. Vím, že od r. 2004 hlídá EU kvalitu potr. fólií. A potravinová je potravinovou proto, aby neškodila potravinám v ní zabalených. Je vhodná k mražení s potravinami. Ale nevím, zda se také může s potravinou zahřívat, či dát do mikrovlnky. Tam bych se bála nějakých event. chemických procesů. Jinak, dávám si pozor, abych vytvořila před zmražením úhledný balíček, kde se fólie nikde do potraviny (kousků masa...) nezaboří. A při vyjmutí na zmrzlý balíček pustím ze všech stran vodu z kohoutku a ihned vybalím. Je to stejný efekt, jako když máte v plast. krabičce zmraženou např. polévku => pod vodou dojde k rozmražení povrchu a z krabičky se zmražený obsah vyloupne. Ida
Mělo by to být vzduchotěsné. A u té folie mám trošku bochybnosti. Jakmile se dostane někam vzduch, tak potravina vysychá.
Používám sáčky určené k zamražení. Jsou silnostěnné a opravdu vydrží. Vzduch vytáhnu pusou brčkem. Udělat si zásobu, než nám brčka zakážou. Součástí jsou i drátky na uzávěr. Sáčky jsou dražší, ale vyplatí se.
Té fólie bude větší spotřeba, aby se vše dobře omotalo a vše těsnilo. Nevidím v tom žádnou úsporu.
A ano, otázka je, jestli je fólie vhodná k mražení, jestli se z ní nebudou uvolňovat při degradaci materiálu zmrznutím, nějaké chemické látky. Otázka spíše pro výrobce. Pozor, některá fólie je perforovaná, pro snadnější utržení.
Jinak existují kousky fólie na prokládání potravin, aby se dobře oddělovaly po zmrznutí /chleba, maso, ryby/.
------------------
Popis - Potravinářská fólie je určená na zabalení potravin proti oschnutí. Já bych to do mrazáku nepoužívala.
Do mrazáku ukládám potraviny buď v originálním obalu,nebo v krabičkách od Ramy,.Jsou skladné a odolné mechanicky.Ukládám mleté ořechy,zeleninu do polévky,i zbytky jídla.Také tekuté prpodukty,hotové polévky.
JABRAKA
Rama fuj fuj hnus fialovej, nech si ji na slunci rozpustit a oddělí se ti olej od toho zbytku...a prej ta hmota je zdravá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.