Nejste přihlášen/a.
Dělám v bytě sádrokartonový podhled a v tuto chvíli potřebuji nalepit na rastr parotěsnou folii. Použil jsem tuto oboustrannou pásku hornbach.cz/... a folie ani na jednom kousku oboustranky nedrží. na omak mi přijde, že skoro vůbec nelepí - méně než mucholapka :D jakou oboustranku použít, aby parotěsná folie na rastru držela?
Takže bude "vyschlá", stará; používám na koberce podobné a nikdy nebyl problém. Ještě to může způsobit prach na lepených plochách...Používám tuto pásku. DEK na tyto práce nabízí tuto
A co vlhkost na lepených materiálech? Třeba z dechu...tady přímo na sádrokartony
Na jiný materiál chytá? Co to je za folie?
napadla mě zima, ale přece oboustranka i v zimě by měla alespoň trochu lepit, ne? hned po stržení té přenosové folie na té oboustrance mi přišlo, že prostě nelepí tak, jak by měla
No ještě k tomu prachu - folii jsem vybalil z obalu, roztáhl jsem jí po zemi, rozřízl jsem jí na 12,5m a 12,5m a stočil jsem jí zpět na roli , ze které se jí snažím nalepit na strop, ale prostě nedrží ani za boha. prostě se nepřilepí a to téměř vůbec. Vlhkost tam moc není, ale spíš jestli nebude moc velká zima na tu pásku?
na rastru drží pěkně (na CD a UD profilech drží docela dobře). Nalepil jsem čtverečky na rastry (50m oboustranky celkem padlo) a dnes jsem se snažil přilepit parotěs, který jsem koupil v obi a prostě nechce držet. strhnu tu žlutou přenosku na cca 3 profilech a zkusím nalepit folii a ta se ani nechytne a padne dolu
Jo tuhle pásku z Lidlu můžu taky doporučit, hůře se s ní pracuje protože opravdu hodně lepí ale za tu cenu nemá konkurenci.
Nedoporučuju používat, nikdy nevíte, kdy se to pak samovolně rozlepí. Na parotěsné zábrany se musí používat pouze pásky k tomu určené. Předpokládám, že za parotěsem je nějaká tepelná izolace, a doufám nechcete mít za pár let problém s vlhkou izolací, což je pak na rozbourání a výměnu celé konstrukce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.