Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou oboustrannou pásku

Od: jiristransky® odpovědí: 12 změna:

Dělám v bytě sádrokartonový podhled a v tuto chvíli potřebuji nalepit na rastr parotěsnou folii. Použil jsem tuto oboustrannou pásku hornbach.cz/... a folie ani na jednom kousku oboustranky nedrží. na omak mi přijde, že skoro vůbec nelepí - méně než mucholapka :D jakou oboustranku použít, aby parotěsná folie na rastru držela?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Takže bude "vyschlá", stará; používám na koberce podobné a nikdy nebyl problém. Ještě to může způsobit prach na lepených plochách...Používám tuto pásku. DEK na tyto práce nabízí tuto

doplněno 20.01.20 19:09:

A co vlhkost na lepených materiálech? Třeba z dechu...tady přímo na sádrokartony

doplněno 20.01.20 19:13:

Na jiný materiál chytá? Co to je za folie?

hodnocení

napadla mě zima, ale přece oboustranka i v zimě by měla alespoň trochu lepit, ne? hned po stržení té přenosové folie na té oboustrance mi přišlo, že prostě nelepí tak, jak by měla

hodnocení

No ještě k tomu prachu - folii jsem vybalil z obalu, roztáhl jsem jí po zemi, rozřízl jsem jí na 12,5m a 12,5m a stočil jsem jí zpět na roli , ze které se jí snažím nalepit na strop, ale prostě nedrží ani za boha. prostě se nepřilepí a to téměř vůbec. Vlhkost tam moc není, ale spíš jestli nebude moc velká zima na tu pásku?

hodnocení

na rastru drží pěkně (na CD a UD profilech drží docela dobře). Nalepil jsem čtverečky na rastry (50m oboustranky celkem padlo) a dnes jsem se snažil přilepit parotěs, který jsem koupil v obi a prostě nechce držet. strhnu tu žlutou přenosku na cca 3 profilech a zkusím nalepit folii a ta se ani nechytne a padne dolu

Tak v tom případě, pokud drží na profilech a folie má problém, změnit pásku...lepil jsem i v chladném prostoru, ale že by to nedrželo, s tím jsem se nesetkal...typ té folie? Označení?

hodnocení

0x
Ta páska je na lepení parozábrany dost nevhodná a ještě k tomu sní chcete pracovat v zimě...
Většina pásek nelepí v zimě.
hodnocení

zkusím pořádně zatopit. PS proč je nevhodná na lepení parozábrany?

hodnocení

0x

Zkuste tuto:

hasoft.cz/...

jestliže rozbalíte folii na zen, pak jí smotáte na zemi, ihned se "umaže"od prachu. Když oboustranka drží na profilech, ale ne na fólii, tak je to divné.

hodnocení

0x

:) :) :) Pane, dlouho jsem se tak nezasmál. Na parotěsnou zábranu musíte koupit oboustranně lepící pásku, která je certifikovaná přímo pro parotěsnou zábranu. To, co jste koupil je na lepení koberců, ne na parotěs!

Tady si vyberte

eshop.mpl.cz/...

aplikační teploty jsou obvykle od 5 st.C

hodnocení

0x
Používám doma na přilepení k profilu než se zaklopí oboustranou pásku 3M z Lidlu myslím že za 50 kč a drží.
Jakou oboustrannou pásku

Jo tuhle pásku z Lidlu můžu taky doporučit, hůře se s ní pracuje protože opravdu hodně lepí ale za tu cenu nemá konkurenci.

Nedoporučuju používat, nikdy nevíte, kdy se to pak samovolně rozlepí. Na parotěsné zábrany se musí používat pouze pásky k tomu určené. Předpokládám, že za parotěsem je nějaká tepelná izolace, a doufám nechcete mít za pár let problém s vlhkou izolací, což je pak na rozbourání a výměnu celé konstrukce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]