Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyčistit odpad

Od: nestastnik® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

čím čistíte odpady, prosím? Já použil přípravek Freddy, ale nic moc...

Děkuji a hezký den

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Podle závažnosti a povaze problému (nikoliv najednou) - gumový zvon, hydroxid sodný, kyselina solná, instalatérské péro, staré výtahové lano, instalatérská firma, kladivo a majzlík.

doplněno 20.01.20 09:22:

Tohle už fakt bez majzlíku moc nejde.

Čím vyčistit odpad

To už nejde ani chemií,ani pérem :)

hodnocení

0x

Pokud máte na mysli uvolnění ucpaného, tak louh sodný + horká voda.

Jestliže chcete čistit rez a vodní kámen, tak Fixinela.

hodnocení

0x

Do neodtékajícího sifonu nepoužívat žádnou chemii - nedostane se v potřebné koncentraci kam je potřeba, může "špunt" v odpadu ještě zvětšit. A je celkem chuťovka rozebírat sifon do kterého někdo předtím nalil litr hydroxidu.

Je lepší čas od času preventivně (Krtek , SAVO na odpady , jedlá soda...) . V případě že neodtéká sifon, napřed rozšroubovat a vyčistit (popř, zvonem) a pokud nepomůže, prožinou.

Až když začne odtékat,pomůže chemie.

Co je Krtek? Já myslel, že je to vlastně louh.
smode*
Kartaginec: ano, co vím já tak Krtek je normální hydroxid sodný, jen v menším balení a za více peněz...podobný princip jako když někdo kupuje mouku a někdo "bio" mouku :)

hodnocení

0x

Ono záleží, čím ten odpad máte ucpaný. Jestli kuchyňský, tak s největší pravděpodobností je to ucpané tuky, pokud WC, tam bývají papíry, někdy i plechové víčko od konzervy! a to chemií nevyčistíte. Doporučuji zkusit 3x po sobě chemií(u WC nemá smysl) , pokud to nejde , pak nasadit péro, Pokud nepomůže ani to, pak rozmontovat a řezat. Potrubí vyměnit za nové. Přitom zjistit příčinu problémů, např. malý spád, či protispád a udělat to pak dobře.

hodnocení

0x

Celkem účinný mě připadá přípravek Tiret. Ale pokud je tam tak silný nános, že to nelze odstarnit přípravkem, tak je potřeba to zkusit "prošťouchnout"pružným protahovacím perem

Tady je odkaz na stránku horbachu

hornbach.cz/...

Možná by pomohlo trošku to uvolnit a pak znova použít nějaký přípravek.

Tady je odkaz na článek, kde je doporučeno, zkusit nečistoty vysát.

hyla.cz/...

Tady je odkaz na plastovou pumpu

heureka.cz/...

Jaká je účinnost nevím, nezkoušel jsem to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]