Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, mohl yste mi tu prosím někdo poradit, zda je možné zbourat zkolaudovaný přístřešek u vchodu, jehož stavba je součástí stavebního povolení?
Děkuji vám všem velmi, snad to dopadne... dělá nám to problémy kvůli vkladu do katastru, jelikož ty tři metry čtvereční leží na pozemku obce, která nám je kdo ví proč nechce prodat, nevede tudy žádné potrubí, i jsou všechny potřebné dodržené vzdálenosti od chodníku či silnice. Pěkný den přeji...
kleris,
zjistěte si, ... zda jsou ty tři metry čtvereční pozemku vůbec obce.
To proto, že obec má často na svých parcelách připsány části parcel, které vůbec nevlastní ... a dělá, jako by byla jejich vlastníkem.
Zjistěte si tzv. "historii vlastnictví pozemku" - tj. zjištění předcházejících vlastníků ... např. od doby, od které Vás vlastnictví bude zajímat ... až do nynější doby ... a třeba nakonec zjistíte, že je vlastníkem úplně někdo jiný, s kým se třeba na odkoupení dohodnete lépe, než s těmi "tupci", kteří Vám "házejí klacky pod nohy".
Jen to udělejte... co nejrychleji ... a také co nejvíce ... v "tichosti", ať Vám to někdo nevyfoukne, ... aby Vám to pak OBRATEM - za velmi "tvrdý groš" - prodal, ... protože Vy to prostě potřebujete.
Lze ale také zvážit cestu "věcného břemene", což už je ale na potřebnou bližší znalost celé situace ... a také se připravit na potřebná jednání.
... patrně máte na obci ... také velmi pěkný ... VÝKVĚT.
Nechtěl bych se nijak dotknout katastru, pod který spadá Vaše obec, ... ale jestli to i tam "funguje" tak jako jinde, tak buďte ... opravdu velmi obezřetný a nikomu nesdělujte víc, než je skutečně zapotřebí.
Se zápisy v katastru mám velmi špatné zkušenosti, protože to osazenstvo si v zápisech - dost často - dělá ... doslova ... co uzná za vhodné ... i bez jakéhokoliv rozhodnutí. ... ... prostě HUMUS!
No o osazenstvu v našem zastupitelstvu by se dalo diskutovat hodiny, ono to bude na většině míst dost podobné Jinak ty tři metry jsou skutečně obecní, takže pokud se s nimi nedohodneme o prodeji, pže o věcném břemeni chtějí slyšet ještě méně, pak budeme nuceni přístavek u vchodu zbourat, protože ostatní potřebujeme doložit kvůli půjčce ze SFRB.. Už jen kvůli tomu, že jsme chtěli zapsat nově vzniklou bytovou jednotku v RD, jsme zamotali hlavu téměř celému personálu katastru, nikdo si nevěděl rady... A jak to pak máme vědět my, že?
hrozný problém, takže jsem zvědavá, jak to budou řešit, až tam přijdeme počtvrté, páté...
... a má obec na ty 3 metry čtv. vůbec vlastnický list ... a tedy i kupní smlouvy na ten pozemek?
Jestli ano, tak ve vlastnickém listě zjistíte, na základě jakého nabývacího titulu obec ten pozemek nabyla ... a pokud byste tam našli nějaký postup v rozporu se zákony, pak by se případně i dalo napadnout ten nabývací titul, ... popř. podáním žaloby ( jejíž náklady by pak obec musela hradit ) ... obec "dotlačit" k prodeji toho pozemku pro Vaše potřeby.
Na žalobu by to bylo ale na hodně dlouho, protože soudy si práci "šetří".
No a když Vám obec dělá potíže s vykoupením toho pozemku, tak bych písemně vyvolal jednání, jehož výsledkem by mělo být rozhodnutí ( o NEprodání pozemku ), ... proti kterému by určitě bylo možné se odvolat na kraj ... a tam už snad takoví "magoři" nejsou, ... i když člověk nikdy neví.
Každý problém jde řešit.
V této situaci by bylo ale potřeba zjistit nejdříve: PROČ TO NECHTĚJÍ PRODAT ( ... nebo to prodají, až si u toho vchodu někdo zlomí nohu, ... když dnes má obec povinnost uklízet chodníky, zejména, když se jedná o jejich pozemek? ... to už jsou argumenty, kterýma jde "mlátit" )
... začněte na ně důrazněji tlačit ... i případnými škodami za zmeškání možnosti čerpat půjčku ... a oni se "vycvičí".
... přeji šťastné pořízení.
Mám podobný problém a zdejší výkvět je ten nejvýkvětovatější téměř se vším co zde popisujete musím bojovat.Ale mám jeden poznatek pokud vám to stavební úřad zkolaudoval v právní moci tak ten pozemek je váš jinak by to bylo v rozporu se zákonem.Druhá varianta,že si to váš výkvět neuvědomil a můžete toho využít ve svůj prospěch.Už chystám stížnost na uklízení a údržbu pozemku před mým domem který mi nechtějí odprodat a budu jím s tím mlátit o hlavu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.