Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozbilo se mi plnicí pero

Od: makrofag® odpovědí: 16 změna:

Ahoj.

Rozbilo se mi plnicí pero. Spadlo špičkou na zem. (Mimo otázku - do jaké rubriky byste tento dotaz zařadili? Já fakt neměl co vybrat.)

První dotaz: Co se s tím stalo, že to nepíše? Ten hrot se zkroutí a tím se zablokuje průchod pro inkoust?
Druhý dotaz: Znáte nějakou dobrou opravnu, kde by tohle opravili? Mám k tomu peru silný vztah.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

junkers*
hodnocení

3x

Domácnost a bydlení/jak opravit?

Hrot plnicího pera je tvořen štěrbinou, úzkou jako vlásek ve které stéká inkoust k povrchu papíru a píše. Pádem na zem se štěrbina nějak narušila. Osobně bych to zkusil srovnat pod optickým mikroskopem, opravnu plnicích per neznám. Možná nějakej dobrej hodinář ze známosti ..

hodnocení

Díky za vysvětlení :)

etana*
hodnocení

3x

Pokud je to pero kvalitní, pak šance na opravu je i tak mizivá, ale možná přes prodejny Bibelot nebo Písař, ale moc v to nevěřím. Údajně v Evropě prakticky neexistuje firma, která opravuje pera, jež nevyrábí nebo neprodává. V některých perech jde vyměnit perko i šikovným majitelem. Citový vztah chápu, také mám pero po otci a hodně mi na něm záleží, i když dnes má spíše malou tržní hodnotu. Psaní plnicím perem je úplně jiné než škrábání propiskou.

hodnocení

Tak tak. Je to úplně jiné. Zajdu do Bibelotu a zeptám se. Snad to půjde :)

hodnocení

2x

Ve škole jsem s ním hodně let psávala. Tuhle závadu jsme řešili tak, že jsme špičku položili na nehet a druhou rukou zatlačili a špičku narovnali. Když bylo hodně zle, dala se špička koupit, z péra vytáhnout a vyměnit.

hodnocení

Díky. Já jsem si dnes všimnul, že ta štěrbinka, kudy ten inkoust protéká, je prohnutá, tak jak psal kolega, zkusím si to nechat vyměnit, protože to už nikdy nenarovnám tak jako to bylo. Pero mi kvůli tomu úplně přestalo psát. Díky za radu :)

hodnocení

2x

Zkuste se zeptat v opravárně. Ale musíte počítat s tím, ýe za zařazení do poptávání opravářů zaplatíte jistý minimální poplatek, tuším 49 kotuin

doplněno 20.01.20 16:47:

Pokud se vám žádný opravář neozve, poplatek vám bude vrácen

hodnocení

Díky díky!

Já jsem to dnes poslal přes Bibelot technikům do servisu a čekám, co mi k tomu řeknou, s čím zavolají :)

lidus*
hodnocení

1x

To pero je ze zlata? Ne, pak jdu do prvního papírnictví a koupím si nové. Já vyhledávám značku Pilot, jsou to krásná pera, ceny různé a dá se dát i jako dárek. Ano, je zlaté, pak hledám zda špička není výměnná a podle značky pera jistě vyberu.

hodnocení

1x

Při troše dobrý vůle by se rubrika našla:

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Další z možností je koupě hrotu, hrot je i s umělohmotnou částí, ta původní část (hrot s držákem) se vytáhne z plnícího pera a nahradí novým dílem...občas to jde ztuha, je při použití "přiměřené"síly se to vždy podaří...je třeba znát typ pera...jako "starší"školák jsem to párkrát takto vyřešil; plnící pero pro školáka stálo pár desetikorun, kompletní hrot pár korun, dnes ty ceny jsou někde jinde. A tady hroty trochu/..., záleží, jaké pero máte...

hodnocení

0x
Stále nevíme,co to je za pero. Jestli nějaké echt za čtyřmístnou cifru, nebo spotřebák za pade. U toho levného je to jednoduché - koupil jsem synovi do školy pero v číně. Ergonomie super, je na bombičky, ale má i plnitelnou kartuši. Přibaleno několik náhradních hrotů - ty nikdy nebyly napořád...

hodnocení

Je to tohle pero:
Parker Royal IM Dark Espresso CT
zlatnictviukostela.cz/...

Není kdovíjak vzácné, pro mě má však velkou citovou hodnotu. Dneska jdu do Bibelotu, tak uvidíme, jak pochodím.

etana*

Parker...současné pero. V tom případě bych zkusila rovnou výrobce, není to tak obří podnik, aby ignoroval slušnou žádost o pomoc. parkerpen.com/...

hodnocení

Díky díky! Já se tak těším, až zase začnu psát... kouknu se.

hodnocení

Tak to nakonec dopadlo krutopřísně dobře. V Bibelotu mi vyměnili hrot a ZADARMO! Pero píše jak drak a v Bibelotu pracují frajeři. Oujé!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]