Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přilepení WC mísy Mamutem

Od: j0iiny odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

měl bych dotaz, zda je v praxi provdeitelné přilepení WC mísy pomocí lepidla Mamut Glue, namísto vrtání do podlahy. Pod dlažbou (1 cm) a lepidlem (1+ cm) mám relativně mělko uložené trubky (voda, odpad i topení) a jelikož neexistuje žádná přesná dokumentace, ale pouze fotodokumentace hrubé stavby, bojím se WC mísu přivrtat, abych neďobnul nějakou u trubek.

Tedy, je možné mísu podlepit po obvodu (myšleno zespod na styku s dlažbou, samozřejmě) tak, aby lepidlo nahradilo šrouby a udrželo mísu?

Díky za vaše názory a zkušnosti.

H

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já musím souhlasit stím silikonem. Známý montuje bezpečnostní brány do obchodů a už 5let používá jenom silikon.O ty brány se každou chvíli někdo opře ,a při té výšce 180cm je to pořádná páka. Do ted´ neměl jedinou reklamaci. Chce jenom pořádně odmastit obě spojované plochy a po nanesení silikonu pořádně zatěžkat.já bych namísu radši dal prkno a na něj pár kilo něčeho.Hlavní je jakmile tu mísu jednou položíš už se sní nesmí hnout aby se mezi lepené plochy nedostal vzduch.jakákoliv bublinka vzduchu zmenšuje kvalitu spoje. Epoxid to určitě podrží asi víc, ale co kdyby byla mísa potřeba vyměnit. Silikon odřízneš amísa je pryč, když dáš epoxid musíš mísu romlátit a z dlažby odsekat s možností její .poškození.Nemusí to být silikon za hodně peněz, stačí průměrnej sanitární.

kepler*
hodnocení

2x

Mamut může vydržet, ale nemusí, není až tak dobrý, jak se píše. Raději bych použil dvousložkové epoxidové lepidlo. Pro spojení keramika - keramika je přímo ideální.

hodnocení

2x

Použijte akvarijní silikon.

Dovedete si představit, jakou sílu musí udržet cca. 1 centimetrový pásek silikonu, třeba u 1000L akvária?

hodnocení

1x
Mám 12 let prilepeno silikonem. Vážím 120 kg a ani se nehne.

přesně tak, lepit jen silikonem, je měkčí a při výměně klozetu se jen odlamovacím nožem obřeže. Mamut je moc tuhý. Stačí jen po obvodě zafixovat, když nesedí, vyklínovat tak, aby klínky nebyly vidět. Nejlepší jsou na to plastové odlamovací.

re4zon
hodnocení

0x
Teoreticky ano, ale kdyz si vezmu jaka sila pusobi na misu kdyz se na ni zavrti nekdo tezsi, nedelal bych to. Hrozi, ze se vam to casem utrhne a budete to delat znovu. Vodu a topeni najdete termokamerou, pujcit se da za par stovek, odpad odvodite z fotek.

j0iiny
hodnocení

Ahoj, tak díky všem za rady. Jsem rád, že to lepení není úplná blbost a že se to tak dá dělat. Určitě jsem zase o něco chytřejší ohledně toho silikonu namísto Mamuta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]