Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou podlahovou krytinu na schodiště?

Od: tatrman odpovědí: 11 změna:

Ahoj nedávno jsem dělal nové schody.Schody jsem dělal ze 4mm naohybaného plechu a ted řešim otázku co tam dát? původně jsem chtěl vinyl ale když koukám po lištách na ohyby co jsou na okrajích schodů tak bych za ty peníze udělal ještě jedno takový schodiště :-D

Dejte mi prosím nějakej tip z čeho se dělá dobře schodiště.Chápu že všechno má svoje klady a zápory ale alespon bude nějaká motivace :).Nebo dá se nějak normálně naohýbat vinyl třeba horkovzduškou?

Jinak jedná se mi o 19 schodů po 200x300

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zaprasit to vinylem? Co třeba kamenný koberec? na hranu dát hliník lištu cca 12x12 mm a vylít jemnou kamennou drtí . Jestli jsou podstupnice kovové, tak nátěr v odstínu kamenné drtě. Vypadá to moderně a dá se to udělat svépomocí. Např. firma Piedra.

re4zon
Zaprasit vinylem? Videl jste nekdy poradne udelane schody z vinylu? Hadam ze ne. Navic chci videt tu skvelou praci pri vymene, az to casem roztaznosti kovu vypraska, to bude za trest.

Co je moderního na tom, že pak schody vypadají jak někde ve fabrice. A kamenný koberec ani náhodou. I když je kamenný, tak z toho ta umělina přímo čiší. Je to nepřirozené.

hodnocení

1x
Ak je to do neobytného priestoru, natrel by som ich protisklzovou farbou, možno aj s posypom ako sa robia evakuačné schody. (Možno sa to stierkuje, neviem.) A zo spodu tlumexom, aby neboli tak hlučné.

re4zon
hodnocení

0x
Nemate fotku?

tatrman
hodnocení

Lepší fotku ted nemám :-D

Jakou podlahovou krytinu na schodiště?

Takové schody přímo vybízejí k tomu, aby byly z tvrdého světlého (ale pokud je tam dost světla, tak i tmavého) dřeva. Zkušený truhlář si s nimi poradí. Nejou tam žádné oblouky, tak to nebude problém obložit. Když se to dobře slepí, tak se ani nehnou. Vlastní zkušenost a to bylo i do oblouku.

hodnocení

0x

Já bych to udělal celý ze dřeva. Komplet, bez toho železa.

Teď by tam třeba nalepil nějaký dubový podlahový lamely a dopředu vyfrézovat dubový nos, co zaklapne do lamely. Pro mě vcelku jednoduchý, ale netuším, jaký možnosti máš ty.

tatrman
hodnocení

Já nevim,železo celkem pracuje.bojim se,že by to časem popraskalo jinak bych nato dal dlažbu a byl by klid.

Copak možnosti...ale jde o to že je pod tim vlhkej sklep,původní dřevěný schodiště vydrželo 25 let a uplně shnilo.

hodnocení

0x
20 + 20 + 30 = 70 cm. Schodiště je strmější!
Do sklepa se nechodí tak často, takže za mlada těch 19 schodů problém nebude. Ve stáří bude hůř!
Podobné schody udělal švagr ze dřeva. Pěkné, hladké.
Za nějakých 40 let už na nich pár lidí sklouzlo. Většinou jen modřina a pod. Naposledy ale moje tchyně, zlomený kotník, nemocnice, atd. Víme, co se stává se seniory po delším pobytu na lůžku. RIP.
Já ty samé schody dolů do špajzu tenkrát udělal také z plechu. Na dřevěný obklad nebylo, tak jsem stupnice i podstupnice potáhl kobercem. Tenkrát to byl kovral. Přilepil jsem lepidlem na lino.

Schody nekloužou, koberec tlumí zvuk. Kovral má výdrž, stačí běžné ošetření vysavačem. (jeden stupeň po pár letech politý barvou jsem silou strhnul a přelepil novým kobercem) Je pravdou, že špajz je chladný, ale suchý.
Dvě poznámky.
Po příhodě s tchýní jsem na svoje schodiště konečně namontoval zábradlí. Tentokrát pro naši bezpečnost. Už také jsme senioři.
Na fotografii zábradlí chybí, doporučuji montáž! Lépe se bude chodit i nahoru.
Nedalo by se dořešit odvětrávání?

re4zon
hodnocení

0x
No, vzhledem k tomu jak jsou ty schody uzke, z jedne 2700mm listy budou minimalne 4 a jedna stoji max tri stovky. To mi neprijde jako zadna silena castka. Navic se daji pouzit i levnejsi a ne pro vlozeni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]