Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Budou měnit sloupy,el.kabel na konzoli RD

Od: ola® odpovědí: 15 změna:

Zdravím, prosím budou nám v ulici měnit el.sloupy. Nyní mám el. připojení RD kabelem ze sloupu na konzoli, která je ve štítu domu a od té konzoly, jde kabel pod omítkou do malé sekundární skřínky, která je šikmo dole cca 3m od konzole.

Prosím, chci dělat-zateplovat fasádu, co musím připravit, nebo co se bude měnit, až příjdou z Čezu měnit sloupy? Jde mi o to, aby se pak náhodou nemuselo zasahovat do udělané fasády. Děkuji

doplněno 16.01.20 15:31: .

Budou měnit sloupy,el.kabel na konzoli RD

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Asi Vám to nebude měnit ČEZ ale nasmlouvaná firma, dle projektu, který Vám asi ukázali, když to byli s Vámi projednávat.

Ta sekundární skříňka je fejfarka, kde budou asi patronové pojistky.

Máte možnost, vše takto nechat, firma zaseká nový kabel pod omítku, fasádníci si s tím poradí a obloží to polyšem. Pak již jen krycí dvířka na úroveň polyše.

Nebo jako jsem to dělal já, nechal jsem přemístit přívod, že nemám na fasádě držák, ale v plotě elektroměrový rozvaděč. Pak tahali kabel po sloupu do země a k novému rozvaděči. Odtud nový kabel k podružnému rozvaděči v domě.

----------

až k té malé sekundární skřínce ve fasádě. jestli se něco bude muset měnit?
Tam dají nový kabel. Ale to Vám přeci řekli.

ola®
hodnocení

Bohužel mi neřekli nic, nemluvil jsem s nimi, jsem nový majitel. Pán, od kterého jsem RD kupoval mi jen podal informaci, že tady budou měnit sloupy, ale nevím kdy, ani co vlastně mám připravit? Fasádu chci dělat v dubnu a sloupy můžou přijím měnit třeba, až na podzim, nebo kdovíkdy, tak mám strach, aby mi ji pak nerozsekali.

Blahopřeji k novém bydlení. Navštivte souseda, ten určitě ví, co domlouvali. Zatím si rozmyslete, zdali kabel postaru, nebo do plotu skříň s elektroměrem.

ola®
hodnocení

Takže budou od té sekundární skřínky měnit kabel, až ke konzole? Lze to už provést teď, že bych ho nechal vyměnit, až ke konzoli a tam by se oni na to, pak napojili? Jako, že bych ho nechal u konzole trčet?

od skříňky na fasádě až ke sloupu bude jeden nový kabel. Ale to jen odhaduji, páč nevím, co mají v projektu. Dojděte za sousedem, ten to ví.

cezak
hodnocení

0x

zeptejte se v čezu

hodnocení

0x
Natahni husí krk od hodin někam na roh domu k ulici. Až bude ČEZ tahat nový zemní kabel k vám, tak chranicku použijí...
ola®
hodnocení

Nebudou tahat žádný zemní kabel. Jen budou měnit sloupy, a elektroměr a domovní jističe mám vevnitř v chodbě, stím se hýbat nebude. Jde mi jen o to připojení kabelu ze sloupu na zeď baráku, až k té malé sekundární skřínce ve fasádě. jestli se něco bude muset měnit?

id

U nás nástřešáky zrušili a kábel od nového sloupu dali do země.

hodnocení

0x

U nás když měnili sloup tak kábel u zdi ustřihli a napojili na nový kábel ke sloupu.Navíc dali pojistky asi tak do jedné třetiny sloupu.Prý je to proto,že kdyby dům hořel hasiči odpojí el.proud pro dům na sloupě a nemusí se vypínat celá oblast.Nový kábel od pojistek jsem musel zaplatit.Jejich je to pouze k pojistkám.

hodnocení

0x
Zalezi na konkretni situaci ale pokud uz se do toho rype, tak na tvem miste stavajici stav zrusim a domluvim se s cetem, at mi stahne hds na sloup, za plotem udelat er skrin a kabel natahnout bud do te hds na zdi a nebo dle situace v baraku treba rovnou do domovniho rozvadece.

mak*
hodnocení

0x

Měnit sloupy znamená, že místo sloupu dají jiný sloup? Pokud ano, tak podle mě nemusíte dělat nic. Pokud budou sloupy rušit a vedení dávat do země, pak asi budou chtít, abyste si pro hlavní jistič a elektroměr udělal v plotu pilířek přístupný z ulice a dál si to udělejte jak chcete.

hodnocení

0x

Dnes je trend rušit nadzemní vedení a elektrické přípojky dávat do země. Měření pak do skříně v plotu. Zde vám nikdo nemůže přesně poradit. Zeptejte se u ČEZu, jak to bude u vás. Takto je to jen "jedna paní povídala".

jabraka*

Není to jen trend rekonstrukce el.vedení je prioritně ukládáno do země.Pokud to v obcích řeší jen výměnou sloupů,je to určitě jen na krátkou dobu.U nás už je téměř všude kabeláž zemní

hodnocení

0x

Ja osobne by som bol za to,čo spravil milancukrar . Je dosť pravdepodobné,že vám dajú poistky na stlp. A tie čo máte na dome vyhodia a spravia tam prepoj medzi vodičmi a skrinka ostáne tam len na parádu vo fasáde.Takže elektromer do plota a od neho sa napojiť na váš starý rozvádzač.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]