Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prosím budou nám v ulici měnit el.sloupy. Nyní mám el. připojení RD kabelem ze sloupu na konzoli, která je ve štítu domu a od té konzoly, jde kabel pod omítkou do malé sekundární skřínky, která je šikmo dole cca 3m od konzole.
Prosím, chci dělat-zateplovat fasádu, co musím připravit, nebo co se bude měnit, až příjdou z Čezu měnit sloupy? Jde mi o to, aby se pak náhodou nemuselo zasahovat do udělané fasády. Děkuji
Asi Vám to nebude měnit ČEZ ale nasmlouvaná firma, dle projektu, který Vám asi ukázali, když to byli s Vámi projednávat.
Ta sekundární skříňka je fejfarka, kde budou asi patronové pojistky.
Máte možnost, vše takto nechat, firma zaseká nový kabel pod omítku, fasádníci si s tím poradí a obloží to polyšem. Pak již jen krycí dvířka na úroveň polyše.
Nebo jako jsem to dělal já, nechal jsem přemístit přívod, že nemám na fasádě držák, ale v plotě elektroměrový rozvaděč. Pak tahali kabel po sloupu do země a k novému rozvaděči. Odtud nový kabel k podružnému rozvaděči v domě.
----------
až k té malé sekundární skřínce ve fasádě. jestli se něco bude muset měnit?
Tam dají nový kabel. Ale to Vám přeci řekli.
Bohužel mi neřekli nic, nemluvil jsem s nimi, jsem nový majitel. Pán, od kterého jsem RD kupoval mi jen podal informaci, že tady budou měnit sloupy, ale nevím kdy, ani co vlastně mám připravit? Fasádu chci dělat v dubnu a sloupy můžou přijím měnit třeba, až na podzim, nebo kdovíkdy, tak mám strach, aby mi ji pak nerozsekali.
Blahopřeji k novém bydlení. Navštivte souseda, ten určitě ví, co domlouvali. Zatím si rozmyslete, zdali kabel postaru, nebo do plotu skříň s elektroměrem.
Takže budou od té sekundární skřínky měnit kabel, až ke konzole? Lze to už provést teď, že bych ho nechal vyměnit, až ke konzoli a tam by se oni na to, pak napojili? Jako, že bych ho nechal u konzole trčet?
Nebudou tahat žádný zemní kabel. Jen budou měnit sloupy, a elektroměr a domovní jističe mám vevnitř v chodbě, stím se hýbat nebude. Jde mi jen o to připojení kabelu ze sloupu na zeď baráku, až k té malé sekundární skřínce ve fasádě. jestli se něco bude muset měnit?
U nás když měnili sloup tak kábel u zdi ustřihli a napojili na nový kábel ke sloupu.Navíc dali pojistky asi tak do jedné třetiny sloupu.Prý je to proto,že kdyby dům hořel hasiči odpojí el.proud pro dům na sloupě a nemusí se vypínat celá oblast.Nový kábel od pojistek jsem musel zaplatit.Jejich je to pouze k pojistkám.
Dnes je trend rušit nadzemní vedení a elektrické přípojky dávat do země. Měření pak do skříně v plotu. Zde vám nikdo nemůže přesně poradit. Zeptejte se u ČEZu, jak to bude u vás. Takto je to jen "jedna paní povídala".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.