Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skútr v kočárkovně?

Od: defri odpovědí: 20 změna:

Zdravím,
mohu v panelovém domu v kočárkovně uložit skútra? Který splňuje podmínku do 50 ccm, nikde jsem přesné znění zákona nenašel, pouze nějaké dohady.
Děkuji.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Pochybuji. Je to motorové vozidlo (obsah motoru není rozhodujícíí), pro jehož parkování platí určité předpisy (hlavně protipožární).

hodnocení

5x

Ne, obsahuje benzin a smrdí to.

Kočárkárna - kočárky

host

Pincek (Jawa Pionýr 50 ccm) v kočárkárně byl pro zlost všech maminek i dětí - i když příliš nepřekážel, nepadalo z něj bláto víc než z kočárků, smrděl a když s ním majitel vyjížděl, narážel do kočárků a tříkolek, nebo je odkopával, aby mohl projet. Navíc z něj cosi kapalo a dělalo loužičku, na kterou majitel dal nejdřív hadr, pak pod to dal mističku a když ho nakonec družstvo donutilo dát pincka pryč, dal ho do kolárny, kde to bylo podobné, jen pod to dal misku.

V obou případech je v místě kde dřív stál pincek zničené PVC na podlaze, nabobtnalé, zkroucené, se změněnou barvou. Nic motorového (babeta, pionýr, skuůtřík, zahradní sekačka nebo plotostřih) do kočárkárny nepatří. Tam se dávají kočárky a koloběžky voňavých miminek a dětí. Šmytec.

hodnocení

5x

Taky jsem měl motorku v kočárkárně resp v kolárně. Byla to potíž, ale zkousli to.

Podle nějakých vyhlášek by stroj (skutr, motorka) by měly být bez benzínu a oleje. Pak by snad bylo plně legální. Asi to bude z hlediska požární ochrany objektu.

Ano-takto,přesně to je! Moto do 50ccm smí být v kočárkárně,z požárního hlediska pak bez paliva a maziva-ale kdo to bude večer vypouštět a ráno nalévat?!.Ale záleží na domluvě a co tak kdo má-u nás tak jsou jen kola + nyní čerstvá důchodkyně tam má plastový,zahradní stolek v rozloženém stavu a křesílka k němu .

motor
hodnocení

5x

Já bych ho tam bez řečí šoupl a čekal co se bude dít.

kepler*
hodnocení

3x

Mně nechtěli povolit ani motorové kolo s tím, že ve společných prostorách nelze přechovávat benzín kvůli protipožárním předpisům. Když jsem benzín vypustil, tak sklapli.

hodnocení

2x

Odpoví správce domu, nebo ostatní spolubydlící.

liska5
hodnocení

1x

Z naší kočárkárny je kolárna. Už léta žádný kočárek. Pokud se vyskytne, tak si ho lidi berou domů

defri
hodnocení

Právě jsem se dočetl, že do 50 ccm jde uložit jednostopé vozidlo v místnostech zkolaudovaný jako (kočárkovna - kolárna), pokud z nich nevytákají provozní kapaliny a je z nich volný přístup z venku (východ). Jenže všechny přispěvky jsou cca 10 let staré, tak nevím, jestli se to nezměnilo. nemovitostprofi.cz/...

Skútr patří do garáže, obsahuje hořlaviny, benzínové výpary atd. Jestli na tom jezdíte, tak to tam nepatří. Není to garáž. Stavebnětechnické řešení garáží je takové, že musí být trvale provětrávané právě kvůli výparům. Dále hořlaviny by se tam skladovat neměli. Určitě ty dveře do kočárkárny nemáte ani protipožární. Předpis po mě nechtějte. Pokud tu motorku tam chcete jen odložit, tak bez provozních náplní, tak to cítím já.

hodnocení

0x
Dokážeš si představit, jak ty kočáry budou smrdět benzinem a výfukem? Já parkoval ve sklepě babetu, ale chtělo ji to aspoň 2h nechat vyvětrat venku. Sklep byl samostatná uzavřená kóje a stejně to trochu bylo cítit... Nedokážu si představit skůtr v kočárkárně.

hodnocení

0x

Nemáte jinou možnost? Nemáte v domě nějakou jinou technickou místnost? U nás na tohle fungovala místnost s hlavním uzávěrem vody a vodoměrem (a bednou s posypovým pískem na chodník a lopatou a košťetem) ..

mathew
hodnocení

0x

To záleží na tom jestli je kočárkovna kočárkovna a nebo skladiště a pak teda taky jestli je to dle zákona a jestli vás může někdo nabonzovat. Třeba u nás je to tak, že každý dostal jednu volnou místnost a jestli tam někdo skladuje jaderný odpad nebo voňavky už nikdo neřeší;) on totiž nikdo kromě dotyčných ani neví co tam je...

jabraka*
hodnocení

0x

Bydlel jsem uř v několika bytových domech,v družstvu i vlastním a všude domovní řád zakazuje uskladnění motorových vozidel.Prostuduj si požární předpisy,tam je to jednoznačně řečeno.

JABRAKA

V požárních předpisech je to krapet jinak! Moto do 50ccm bez PHM tam z požárního hlediska být může!

defri
hodnocení

Podotýkám, že to není babeta ale nový skútr, který opravdu od benzínu nesmrdí

mak*
hodnocení

0x

Ne protože skůtr představuje mnohem větší požární zátěž než dětský kočárek a požárně bezpečnostní řešení stavby s tím nepočítá.

jabraka*
hodnocení

0x

Požár paneláku v Prešově je příklad nestoudného porušování protipožárních předpisů.Pro obyvatele znamenala drobná přestavba bytů i chodeb v domě prkotinu,ale po požáru se ukázal důsledek všech činů,kterými si obyvatelé podřízli pod sebou větev.Včera jsem na slovenské televizi sledoval pohled hasičů na tento problém,zatím jen na Slovensku.Dokud se nestane katastrofa,tak lze tolerovat na příklad sklepní dílnu,ktzerá je vybavena i svářečkou a skladem bomb.

JABRAKA

vejmenuk248rista
hodnocení

0x
Ano může do 50ccm! stejně jako třeba sekačka na trávu no ni a když stím bude mít někdo problem sedněte na skútr a 112 nebo hasičárna vám vytiskne přesné znění zákona

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]