Nejste přihlášen/a.
Budu mít novou kuchyňskou linku, ráda bych myčku na nádobí, bude uprostřed vedle dřezu, takže budu shánět vestavěnou myčku? Nebo ne? A když se píše u myčky prostor pro vestavbu např. 58cm a dále, že to není včetně panelu a dvířek, kolik vlastně bude potřeba skutečně počítat centimetrů. Jsem tam na štíru právě s hloubkou prostoru. A když se vede plyn a voda za linkou,jak velký prostor asi bude potřeba. Přibližně, samozřejmě. díky moc
Našel jsem třeba
ta potřebuje 500mm prostor.
Jak píšu níže, pozor na kohout, kterým musí být osazena trubka plynu, musí být přístupný, třeba ze skříňky vedle.
Děkuji všem, takže kdybych měla kuchyňskou desku 70cm, tak by tam prostor asi byl? Budu mít linku na zakázku, takže to asi půjde. Ten kohout domluvím s plynařem, aby byl přístupný.
Ale hloubka myčky je důležitá, uvádí se rozměr a je tam napsáno mimo dvířek a panelu, kolik to s tím asi může být dohromady?
Pokud ještě za linkou máte volně trubky od plynu a pracovní desku máte š.600 mm, tak se vám ta myčka nejspíš nevejde. Změřte si hloubku porostoru nikoliv ode zdi, ale od nejbližší trubky po okraj skřínky a uvidíte.
Díky za rady, ta roura od plynu vede za linkou uprostřed, není u podlahy, je to tedy problém? Nemyslím teď prostorový, ale i z bezpečnostního hlediska za myčkou?
A za mě to zase problém je. Na konci trubky musí být ventil a ten musí být v případě potřeby přístupný!
V příspěvku výše jsem Vám dával odkaz na myčku, která nepotřebuje tolik místa dozadu.
Když to rozkliknete, máte tam obrázek s minimální hloubkou pro zástavbu 500mm (myčka má 480, těch 20mm tam je na odvětrání atd.)
Pokud se tedy s trubkou vejdete do mezery 100mm, bude vše OK a nic vyčuhovat nebude.
Z obrázku je to patrné.
Jen upozorním na to, že tato myčká je i užší, otvor pro ní je 560mm široký (standartní myčky jsou do 600mm otvoru).
Tzn. skříňka by se musela vyrobit nestandartní.
Dle všeho by se tato myčka měla normálně vejít do běžný skříňky. Normálně se na myčku žádná skříňka nedělá, nechá se jen volný prostor, ale tahle je menší a měla by se vejít dovnitř.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.