Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem, na orpavu lina už tu pár rad je, nicméně vždy se jedná o trochu větší vady, než řeším já
Na nově položeneném linu máme průpich tak cca 2x2mm. Lino je světlé a průpich je zrovna na místě, že si ho všimnete. A znáte to...je to nové, řešíte to Nicméně, přijde mi v tomto případě drastické vyřezávát kousek a vlepovat jiný.
Doma mám opravný set na plovoucí (údajně i PVC) poldahy - barevné vosky s pájkou. Na plovoučce vyzkoušeno a super. Nicméně si říkám, že na lino je vosk dost tvrdý a tak mám obavu, aby (ač na tak malém defektu) neudělal časem ještě větší paseku.
Máte nějaké jiné nápady, čím díru vyplnit? Předem díky!
Pokud je to jino přilepené, tak bych to moc neřešil, stačilo by dirku zakápnout např lepidlem, nebo zamáznout pružným tmelem podobné barvy. Pokud je lino jen položené, tak jde hlavně o to, aby se při uklízení, nedostaly pod něj nečistoty, případně voda. Pak tedy zalepit tmelem, který se s materiálem dobře spojí.
Stačí lak na nehty - příslušný odstín najdete, bude to nezničitelný.
Už před 6ti lety si švagrová při hlídání dětí hrála s lakem na nehty - kapka na linu je nesundatelná.
Díky za reakci. Pravda, nejde o mnoho, ale štve to Možná zkusím na zbytlku lina opravu tím voskem, ať vidím výsledný efekt ( aby to nebylo horší, než díra samotná). Pak přinejhroším tím průbojníkem...
Každá oprava,i nepatrná,musí respektovat vlastnosti plastu,jimž lino je.Tedy měkčené PVC.5ešení pro skutečně odbornou opravu je,vyseknout kolečko na položeném linu,vyseknout stejné kolečko zl jiného lina,podobného vzhledu a barvy a vlepit,použít specielní lepidlo na PVC případně chemopren.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.