Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anoda na bojleru má značku v červeném poli

Od: rebela® odpovědí: 11 změna:
Prosím poraďte . Mám bojler asi dva měsíce a jak mi ho zapojovali,tak instalatér říkal, že mám kontrolovat anodu a jak bude ryska v červeném poli, tak se s tím má něco udělat a já už nevím co?Poradíte mi? Moc děkuji .Píšu to z mobilu a on di píše co chce. Ne brojlerů ale bojleru.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
O jaký bojler se jedná? A řekl vám, za jak dlouho řádově by to mělo nastat?
Anoda se po čase mění za novou.

hodnocení

Je tam napsáno Termo je na 186 litrů.Instalovaný byl v září.Jakou funkci má ta anoda? Neřekl mi nic akorát ,že ta ryska nemá být v červeném poli.
Funguje ako ochrana pred koroziou tym, sa ze sama postupne rozpusti - “odrezne”. Mala by ale vydrzat dlhsie. Bud mate extremne agresivnu vodu alebo je kontrolne zariadenie nespolahlive. Odstavte bojler, vymontujte ju a skontrolujte pohladom.

hodnocení

0x
Vymeniť. Obetovala sa za bojler a ochranila ho pred koroziou. Bud ju vymente za ten isty typ horcikovej anody alebo nainstalujte elektronicku. ivarcs.cz/...
hodnocení

To já si sama asi neudělám . To se musí vypustit voda z bojleru? Myslíte že se na to vztahuje záruka?
kenav

A ono to ukazuje do cerveneho pole?Na to se zaruka nevstahuje.

Ci ho bude potrebne cely vypustit dost zalezi na konstrukcii. Ak je ta fotka zo vcera od @tronali Vasa, ovladaci panel je na spodnej strane bojleru a ten je zaveseny zvislo na stenu, tak pre vymenu anody ho bude nutne vypustit. Mate tam tlacitko anode test, ktore je myslim potrebne pri kontrole stlacit. Nasledne by malo s ukazovatelom cuknut. Tento system doverne nepoznam. Predpokladam ale, ze tlacitko pre okamih merania odpoji anodu od oceloveho plasta bojleru a zmeria rozdiel elektrickych potencialov. Ak to zostane na cervenom poli, znaci to vypotrebovanu anodu. Alebo zaseknuty ukazovatel. :)
Najjednoduchsie bude, ak kontaktujete toho, co to montoval. Anoda - horcikova tyc - sa sice postupne rozpusta, vydrz ani nie pol roka je ale dost mizerna.

hodnocení

0x

Neělo by poslat fotku co je vlastně v červeném poli?

111®
hodnocení

0x

Se systémem SimpleTest se bude provádět kontrola stavu anodové tyče velmi jednoduše a nebudete muset vypouštět celý zásobník, demontovat anodovou tyč. Vše bude spočívat pouze v otočení plastového uzávěru ventilku, a pokud z něho voda vytéká, signalizuje, že je anodová tyč zcela spotřebována a je nutné provést její výměnu.

zdroj: dilynakotle.cz/...

doplněno 12.01.20 21:51:

nebo tam máš něco takového? regulus.cz/...

tronali*
hodnocení

Dávala jsem tu fotku ale už tu není.
Anoda na bojleru má značku v červeném poli

knick
hodnocení

0x
Dobrý den, zachovejte klid a rozvahu. Menil jsem anodu po pěti letech a ještě by dva určitě vydržela. Takže po několika měsících jí určitě nic není..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]