Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Totální rekonstrukce kuchyně ve starém domě

Od: fish333* odpovědí: 7 změna:

Chci zrekontruovat kuchyni v přízemí rodinné řadovky z roku 1946 v Praze 5 Košířích. Je nutno předělat podlahu, což je škvára pod prkny, v podlaze přeložit voda/odpad přípojku, předělat el. rozvody a to možná asi včetně hlavního jističe, který je na 15 A a podjističe jsou max na 10 A (věc ve který se moc nevyznám) a pak teprve nějaký návrh kuchyně vč. např digestoře, která momentálně neexistuje.
Má někdo podobnou zkušenost a jak byste s tím začali a jak byste to celkově uchopili? Jsem manuální kripl a důvěřivej blb, ale představu o finální podobě kuchyně mám a chtěl bych do toho samozřejmě zasahovat.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Začni od projektu kuchyně abys věděl kde, co bude. Z toho bude vycházet elektrika voda odpady a plyn. Pak potřebuješ posouzení izolací - vlhkosti zdí. Abys najedou, až vybetonujete podlahy nezjistil, že veškerá vlhkost která dřív procházela podlahou se ti najednou objeví ve zdi. Není nic horšího než koupit drahou kuchyňskou linku a za půl roku zjistit že je za ní mokrá zeď a linka hnije.

vilik*
hodnocení

3x
Máte hydroizolaci ve stěnách?
Jestli ano, vyřezat prkna, vybrat zásip, podkladový beton,hydroizolaci napojit do stěn, polystyren, myslet na rozvody vody, odpadu, internetu, elektřiny, nechat vyrobit kuchyň a mezitím udělat vrchní podlahy buď beton a krytiny nebo suchou cestou prkna, desky apod.
doplněno 12.01.20 04:16: Jestli si netroufáte nebo nemáte žádné známé, budete muset stejně poptat firmu.
vilik*
Jo, a bylo by dobré udělat nejdříve návrh kuchyně, pak si natáhnete (necháte si natáhnout) vodu, elektrické zásuvky apod. Přesně podle předpokládané potřeby. Je hloupé dělat kuchyň, když mám odpad na druhé straně místnosti, protože jsem nevěděl, kde bude dřez.
A omlouvám se za hrubku ve slově zásyp.
fish333gmailcom

Je to podsklepené a je tam sucho. To jsem asi zapomněl zmínit.

vilik*
V tom případě se zase musíte zamyslet nad tím, z čeho je strop, jakou má únosnost, jestli půjdete dělat podlahy suchou nebo mokrou cestou, jestli je potřeba kuchyň od sklepa izolovat tepelně nebo hlukově, jaká bude tedy ve skutečnosti potřebná výška celkové konstrukce.
Výhodu máte v tom, že zřejmě nebudete muset řešit spád odpadů a dobře se vám potáhnou ostatní sítě bez zbytečných stavebních zásahů včetně například přeložení vytápění.

hodnocení

2x

Budete muset také zajít na svého poskytovatele el. energie a zažádat o zvýšení hodnoty h/.... Pravděpodobně hodnota 25 nebo 32A, záleží na stupni elektrifikace domácnosti.A protože je toto zásadní věc, která se dotkne nejen kuchyně ale celého bytu, začal bych tím. Souvisí s tím i nové rozvody, které máte patrně v hliníku a které se dělají v mědi. Zásuvky tak budou jištěny 16A, světelné obvody 10A a vy si tak budete moct s klidem pustit pračku,myčku, varnou konvici atd bez obav, že vám "vyletí pojistky"

hodnocení

2x

jsem manuální kripl a důvěřivej blb,...

pokud se jen nepodceňujete, tak pozvěte několik (5-10) stavebních firem z okolí, vysvětlíte jim, co si přejete a oni Vám předloží studie proveditelnosti. Pak pokračujete dáte ve výběru a klidně i dalších 5 firem, nežli zjistíte vše, co potřebujete. Musí se přijít podívat na místo a řešit to tam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]