Nejste přihlášen/a.
Chci zrekontruovat kuchyni v přízemí rodinné řadovky z roku 1946 v Praze 5 Košířích. Je nutno předělat podlahu, což je škvára pod prkny, v podlaze přeložit voda/odpad přípojku, předělat el. rozvody a to možná asi včetně hlavního jističe, který je na 15 A a podjističe jsou max na 10 A (věc ve který se moc nevyznám) a pak teprve nějaký návrh kuchyně vč. např digestoře, která momentálně neexistuje.
Má někdo podobnou zkušenost a jak byste s tím začali a jak byste to celkově uchopili? Jsem manuální kripl a důvěřivej blb, ale představu o finální podobě kuchyně mám a chtěl bych do toho samozřejmě zasahovat.
Budete muset také zajít na svého poskytovatele el. energie a zažádat o zvýšení hodnoty h/.... Pravděpodobně hodnota 25 nebo 32A, záleží na stupni elektrifikace domácnosti.A protože je toto zásadní věc, která se dotkne nejen kuchyně ale celého bytu, začal bych tím. Souvisí s tím i nové rozvody, které máte patrně v hliníku a které se dělají v mědi. Zásuvky tak budou jištěny 16A, světelné obvody 10A a vy si tak budete moct s klidem pustit pračku,myčku, varnou konvici atd bez obav, že vám "vyletí pojistky"
jsem manuální kripl a důvěřivej blb,...
pokud se jen nepodceňujete, tak pozvěte několik (5-10) stavebních firem z okolí, vysvětlíte jim, co si přejete a oni Vám předloží studie proveditelnosti. Pak pokračujete dáte ve výběru a klidně i dalších 5 firem, nežli zjistíte vše, co potřebujete. Musí se přijít podívat na místo a řešit to tam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.