Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím řešil někdo z Vás v jaké nejmenší vzdálenosti od vodního toku (horský potůček) lze postavit dům? Hledal jsem na internetu, ale nic konkrétního jsem nenašel. Děkuji
Něco jsem našel v diskuzi na www.raft.cz. Je tam psáno 5m manipulační pásmo podél toku pro správce toku a 20 m zákaz stavět, krom vodohospodářských staveb. Byla to diskuze z r. 2006. Myslím, že podle vodního zákona je nyní manipulační pásmo 6 m. Lepší by bylo vznést dotaz na nejbližší vodoprávní orgán, může být i nejbližší stavební úřad.
Já žasnu, jak tady zdější "komunita" pomáhá nezištně ostatním nejen z vlastní zkušenosti, ale dá si i práci s dalším hledáním. Fakt díky všem
Dobry den,
dnes jsem se byla zeptat na odboru uzemniho planovani a rozvoje. Je to opravdu individualni, zalezi, jestli je ve vasi lokalite aktivni zona (Q100) nebo ne. U nas aktivni zonu zrusili a muzeme stavet 6 m od potoka. Na internetu jsou stale mapy se starym vymerenim, proto je lepsi se zeptat na urade.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.