Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak daleko od potoka můžu stavět?

Od: jakysikokot odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

prosím řešil někdo z Vás v jaké nejmenší vzdálenosti od vodního toku (horský potůček) lze postavit dům? Hledal jsem na internetu, ale nic konkrétního jsem nenašel. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

3x

Není potok jako potok, každá má ochranné pásmo. St. úřad nám povolil stavbu minimálně 20 m od potoka .Problém ale bývá s pojišťovnou. Různé pojišťovny mají různé plány na zátopovou oblast a nemusí vám stavbu pojistit.

hodnocení

2x

Něco jsem našel v diskuzi na www.raft.cz. Je tam psáno 5m manipulační pásmo podél toku pro správce toku a 20 m zákaz stavět, krom vodohospodářských staveb. Byla to diskuze z r. 2006. Myslím, že podle vodního zákona je nyní manipulační pásmo 6 m. Lepší by bylo vznést dotaz na nejbližší vodoprávní orgán, může být i nejbližší stavební úřad.

jakysikokot
hodnocení

Já žasnu, jak tady zdější "komunita" pomáhá nezištně ostatním nejen z vlastní zkušenosti, ale dá si i práci s dalším hledáním. Fakt díky všem

To víte, zdejší poradna je dobrá, páč tu jsou dobří rádci. Já děkuji, že jste jim dal body.

priklad11*

Asi takhle. Některým je líno hledat to, co by dokázali nalézt sami, nakonec najdou jiní a tak se obrátí na poradnu.

dominikav
hodnocení

0x

Dobry den,
dnes jsem se byla zeptat na odboru uzemniho planovani a rozvoje. Je to opravdu individualni, zalezi, jestli je ve vasi lokalite aktivni zona (Q100) nebo ne. U nas aktivni zonu zrusili a muzeme stavet 6 m od potoka. Na internetu jsou stale mapy se starym vymerenim, proto je lepsi se zeptat na urade.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]