Nejste přihlášen/a.
Nejprve sem napište jak je vedena tato polní cesta v katastru a kdo je majitelem. Kdo je majitelem zahrádek? Máte je v nájmu? Nebo jsou odkoupené vámi? Určitě cesta nebude vedena jen pro pěší. Může to být obec, pozemkový fond, může to být soukromá cesta nebo nemusí to být žádná cesta, jen majitel pozemku vám to toleruje. Pak by se dalo poradit.
Majitelem cesty je město.A majitelů zahrad je nás asi deset, nikdo ji nemá v nájmu.Cesta určitě není jen pro pěší, jde tu spíš o princip.Na konci cesty je prijezd přímo ze silnice s možností zaparkovat.Jen bohuzel je tam most, přes který nelze autem a tím pádem by pan musel ujít cca 200 metrů ke své bráně pěšky .Takže využívá " jednodušší" cestu, díky které může dojet přímo ke své zahradě.Ale zrovna já jsem majitelkou zahrady situované pod jeho a tím pádem upravuje i cestu u mého plotu, díky tomu jsem třeba loni měla problém i s plotem- který kvůli jeho projizdeni a parkování natěsno začal "ustupovat"(je v kopci) a také třeba s údržbou- sečením.
Zadradu jsem zdědila a za cca 30 let se vždy parkovalo a jezdilo že silnice- příjezd na konci cesty, kde všichni ostatní sousedé kousek cesty ke svým zahradám(50-cca 350m) došli pěšky a krom tohoto jediného to dělají všichni dodnes.Nez odkopal trávu, rozhodně tam takové bahno nebylo- x let jsem tuto cestu využívala i na procházky s kocarem- později detmi.- takže začal "napravovat" co sám pokazil, proto mi to vadí.Deti i od sousedů si vždy na cestě jezdili na koloběžkách, kole...za prvé nehrozilo nebezpečí, že je něco přejede a za další že si způsobí přinejmenším otřes mozku při pádu na ty hromady vseho co na cestu sype, atd... Pokud by nebyla jiná možnost, jak se na zahradu dostat, bych to i pochopila, ale takhle se opravdu zlobím.
Pokud to má daleko k chatě, tak se dá pochopit, proč zajíždí až tam. Třeba něco rekonstruuje, vozí materiál atd. Tomu se nedá vyhnout. Může být třeba invalidní, důvodů celá řada. Spíše se vy chataři domluvte mezi ssebou jestli by jste nezainvestovali navezení nějaké vrstvy štěrku, samozřejmě se souhlasem majitele cesty. A jak tady už někdo psal, je potřeba ověřit v katastru, jestli cesta je zakreslená, jestli existuje legálně. Ono dost často právě existuje stav, který přetrvává několik desítek let, že si tu cestu někdo ujezdil, ale cesta legálně neexistuje.
Z místa, kde parkují ostatní by to měl necelých 100 metrů, což si nemyslím že by byla nějaká dálka.A nic neopravuje...jen je prostě v důchodu, tak se doma asi nudí.Jsem ještě na mateřské, takze jsme přes léto na zahradě trávili s dětmi celé dny, takže jsem opravdu na vlastní oči mohla vidět jak jen prijede a třeba během pěti minut opět odjíždí...a to několikrát denně.Je mi jasné, že je to jeho věc, že si může jet klidně 30 x denně...ale
u cesty to může být považováno za černou skládku, ale tohle musí řešit majitel pozemku, osobně tohle vožení bordelu do cest nemám rád, jako jo když si dá někdo práci a urovná štěr do díry to ano ale u nás jsou experti co vybourají příčku v baráku a to vysypou na hromadu do díry v ceste a jdou od toho...ježdění po poli za to bych osobně jako zemědělec a vlastník polí nejradši střilel, soukromý majetek na kterem nemá nikdo co pohledávat, a to včetně pejskařu, konáku atd, na to je jednoduchá rada hluboká brázda na kraji pole a pak čekat kdo se autem chytí a pak přijde škemrat o vytažení traktorem a to se dá pak pěkně vyfakturovat...pak se taky může stát že se při polních pracích na poli ztratí brána a zrovna zustane ležet hřeby nahoru...ale to už je extrem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.