Nejste přihlášen/a.
Zkuste kontaktovat plzeňskou firmu; dobré zkušenosti s topnými kabely mám od firmy V-systém, z foliemi zkušenosti nemám...ale kolega stavebník teď řeší topné folie právě s V-systémem...po čase budeme vědět více...začíná se stavbou...
Já použil do podlahy uhlíkové folie. Pod ně jsem dal 20mm extruďák, natřel adhézákem a pak folie nalepil silikonem. Zezhora zase adhezak, nivelačku a hydroizolační nátěr pak jsem na to lepil dlažbu. Udělal jsem si to sám, nic na tom není a mám to v koupelně. Funguje to suprově, podlaha teploučká jak letní terasa. Pod plovoučku to je ještě jednodušší. Dal bych mirelon, pak tu topnou folii a přes ní tu zábranu proti vlhkosti a plovoučku. Akorát vedou z každýho pruhu dva dráty a tak je potřeba udělat někde pořádnou krabici. Do řídící jednotky -termostatu pak jen tři dráty.
Nejdříve si nechejte spočítat spotřebu elektřiny za jeden den pro cenu 2,50 Kč/1kWh a pak teprve máte nějaký rámec možností. Asi v polovině roku se bude cena zvedat, pokud Německo neodpojí jaderné elektrárny dříve. Pak to bude v nejnižším tarifu přes 3 Kč. A to topnými rohožemy docela jistě nevytopíte levně ale velice draho. Když tepelné čerpadlo spotřebuje při +3°C a otopné ploše nějakých 160m2 zhruba 50 kWh za 24 hodin, tak rohože minimálně za dvojnásobek. Cokoliv jiného není pravda. U dobře zatepleného domu je tepelná ztráta asi 6kWhx1m2. Pro temperování se počítá 100 W/1m2. Pro jednu místnost je to asi 50Kč za 8 hodin. Zhruba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.