Nejste přihlášen/a.
Existují staré metody zašívání nebo látání, ale s tím si neporadím. Jedná se o dírky o průměru max. 10 mm způsobené cigaretou. Jak to opravit, aby to bylo co nejméně nápadné?
Zdravím. Pro muže, který není právě švadlenka, je asi nejlepší využít "nažehlovací záplaty" nebo "nažehlovací aplikace". Z koupené záplaty vhodného odstínu se vystřihne např. kolečko či čtvereček, a přes mokrý hadr se přižehlí přes díru (většinou navrch, ale lze i z vnitřní strany oblečení, a zvrchu vyplnit díru kousíčkem původní látky - máme-li). Po vychladnutí lepidla lze prát běžným způsobem. Ke koupi v galanteriích. Ida
Kde ty dírky jsou a na jakém kusu oblečení? Někdy stačí sešít "aby to drželo"a z líce přišít nášivku - k dostání v galanteriích a bývají i decentní. Jestliže se jedná o dražší kousek, vyhledejte si "scelování oděvů", ale cena bude jiná, než za tu záplatu.
Pro info např. krejcovstvi.info/...
Jsou to plátěné letní kalhoty polyester - bavlna, 2 dírky na nohavici. Není to zrovna příhodné místo, ale asi tam dám zažehlovací nášivku, nebo jestli najdu stejný odstín, tak malou zažehlovací záplatu. Jiné řešení asi není, dík.
Asi vás naštvu, ale nemohu odolat. Chlap v propáleném tričku, které se znažil zalátat? Přešla bych na druhou stranu ulice. Je tolik levných obchodů, tolik slev. Kdo chodí v takovém tričku, tak je buď ožrala nebo hráč, peníze propil a na triko za pár peněz nemá. Nebo je to veliký lajdák a s odpuštěním, špína, který na sebe nedbá. Nezáleží mu na sobě, proč by mu mělo záležet na někom jiném? Omlouvám se, jsem ostrá jako žiletka, ale vidím to tak. Nechci se vás a vašeho zalátaného trika, dotknout.
Cokoliv takto vyspravené, ať je to tričko nebo cokoliv jiného, to je totéž. Jen snad montérky bych uznala. Ale je to vaše rozhodnutí. a já se znovu omlouvám. Já vás totiž měla za fešáka a tak mě ta vaše otázka hodně překvapila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.