Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba provize RK

Od: jan* odpovědí: 3 změna:

Zdravím.

Chci pronajmout svoji garsonku, zadám to RK.

Kdy si vezme RK peníze za zprostředkování od zájemce o byt? Když mu RK předá adresu bytu a kontakt na mne? A co když mně ale zájemce nebude vyhovovat a smlouvu s ním nepodepíši? To se pak bude zájemce o byt pracně domáhat u RK vrácení peněz? Anebo zájemce o byt zaplatí RK provizi za zprostředkování až po podpisu smlouvy?

Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Platby se dělají při podpisu smlouvy.

mire, ale to tak často není, páč provize RK je dříve, nežli podpis smlouvy.

hodnocení

0x

Několik realitek se mnou spolupracuje, takže Vám popíšu, jak to dělám.

Oslovím několik makléřek, nadiktuji jim co vše se bude platit, oni se poptají na technické věci a udělají inzerát. Poté chodí s uchazečy na prohlídky, často jsem i přítomen, takže se vidíme, popřípadě doplním potřebné info. Pokud zájemce souhlasí s podmínkami, nežli zaplatí realitce rezervační poplatek, musí mne makléř kontaktovat, zdali to není již pronajaté jinému, pak dostane na mne telefon a pak se již domlouvám já na detailech.

"co když mně ale zájemce nebude vyhovovat a smlouvu s ním nepodepíši" to se mi ještě nestalo, takže jsem toto neřešil, neboť jsem RK informoval o všem co je třeba. Osobně nevidím důvod, proč to zájemci nepronajmout.

Myslím si, že reralitka odvedla svou práci, podle Vašeho zadání, má nárok na provizi, ale kdo dá peníze zájemci, když Vy ho nechcete, to nevím, ale problém zaviníte Vy. Příště by taková realitka se mnou již asi nic nechtěla konat. Musíte si dopředu domluvit s realitkou, že chcete osobně mluvit se zájemcem, dříve, nežli si RK vybere poplatek.

Uvědomte proto realitku, že na tomto trváte a uvidíte, jak se budou tvářit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]