Nejste přihlášen/a.
Je lepší koupit koberec do ložnice pro celou plochu nebo stačí jen od stěny k nábytku?
Pokud je nábytek snadno přemístitelný, preferuji koberec i pod nábytkem. Má to výhodu, že když budu z nějakého důvodu potřebovat nábytek přemístit, nebo třeba jen o pár cm posunout, nemusím kvůli tomu pokládat nový koberec. Ukončení koberce u nábytku navíc musí být naprosto přesné, případná škvíra (i přesah) by byla dost nevzhledná. Samozřejmě, že pokud mám v obýváku skříň 3,3 m x 0,5 m, kterou bych musel komplet rozebrat, koberec pod ní nepokládám (při výměně pod ní zůstal ten starý).
Záleží na vkusu té které osoby.. někdo preferuje po celé podlaze ,někdo jen předložku u postele a jiný zase jen běhouny.
Díky, diesel. Parkety s rozestupy by zasloužily rekonstrukci. Takhle s kobercem je další dilema; rozebírat jakési kusy nábytku a odpojovat elektroniku. Nebo přikoupit další 2 m pro dořez pod volné místo a taky kde už je postel, kde by koberec chyběl. Jako pod nábytkem chápu, nemusí být. Horší je pás kde nábytek končí. A i tam se dá koberec napojit. Každopádně díky.
Proč se dřít, když byt není Česká národní banka ale slouží pouze k bydlení.
Pokud se dává koberec i pod nábytek je potřeba ho nechat uležet naž se na něj postaví.Může totiž,když se to uspěchá, dojít k zvlnění koberce.Každý správný podlahář poradí necha koberec před položením v teple.Nejhorší co se může stát je natahovat ho v zimě,pokud naní uskladněný při teplotě alespon´20st. Ono se to ukáže tak za 1-2 týdny a to už je ve skříních prádlo a stěhovat to zase všechno pryč? Akdyž se to nastěhuje zpátky tak tapotvora se často zvlní znovu.tak na to bacha.
No já zase například nechápu, proč vůbec koberec, nosič prachu, roztočů, plísní a špíny vůbec do bytu dávat...Nedávno si dcerka nechala udělat vinylovou podlahu, paráda..je to nejlepší podlaha co existuje.
My doma nikdy koberec neměli a také nám nikdy nechyběl...protože vytíráme každý třetí den a každý týden pořádně vysáváme. Kvůli astmatu a opravdu se tím sníží ta alergie na prach. Abych to upřesnila, manžel mi zemřel na astma. Neměli jsme doma koberce, ale kam jsme přišli, kde je měli, měl hned záchvat.
Dcerka to měla po něm a zachránilo ji a dá se říci i vyléčilo, že ve školce s dětmi chodili do sauny. Do půl roku bylo po záchvatech , dnes je dospělá a nic. Takže koberce by si ona do bytu také nikdy nedala. Syn má potíže s plícemi také a snacha MUSÍ mít koberce, protože je prý na ně zvyklá, tak se trápí syn se záchvaty. A protože mají kočku a psa, je to plné plísní a bůhvíčeho, přestože jsou strašně, až přehnaně pořádní a neustále vysávají, perou strojem...
Takže za mně - koberce ne. Podlahu ode zdi ke zdi ano. I pod nábytkem...
Já jsem to napsala totiž schválně pro určitý typ lidí jako je jedna moje známá rodina. Oni se tam můžou jejich děcka ukuckat, ale známá trvá na kobercích. Pokud jsou děcka u nás, nikdy záchvat astmatu nedostanou. Tak aby si to někteří lidé uvědomili, že ne každý ty koberce musí snášet, že to některým i ubližuje. Plíce to dráždí. A jsou lidé, že se diví, že děcka mají pořád rýmu a kašel - přitom to je alergická reakce na prach a plísně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.