Nejste přihlášen/a.
Mám kolegu co dělá v lese s pilou a říkal mi, žechodí kontroly... Říkal, že by si to nedovolil nemít tak jak to má být a to je i takový duševní dřevorubec...
Jednou před mnoha lety mi povídal jeden starší pán, tehdy mi to připadalo humorné, ale jemu zřejmě v té době ne...
Že používá rostlinný olej na mazání řetězu hlavně proto a ani tak né k vůli ekologii samotné, ale že má koně na vytahování dřeva a on mu oblízal pařez a pak že mu celé dopoledne ležel na zemi a sotva dýchal...
Nestalo. Ovšem potkat v lese kontrolu možné je.
Profíci lejou nejlevnější stolní olej kvůli ceně. Při denním použití s tím není problém, na rozdíl od občasného kdy se z ekooleje za pár měsíců udělá ekolepidlo které zalepí mimo jiné i olejové čerpadlo (které tím zničí). Před použitím je nutné celé vedení oleje (nádrž, čerpadlo, vedení k liště) propláchnout minerálním tj. rostlinný vylít, nalít minerál ideálně M6A a vyřezat aspoň deci oleje + k tomu všechno na pile od rostlinného umýt (= hlavně drážku v liště, rolltop a řetěz). + moderní eko benzín vyjet do chcípnutí, resp. na občasné použití je ideální Aspen.. Pak to teprve hodit na půl roku do garáže...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.