Nejste přihlášen/a.
Ahoj, plánuji se stěhovat do Ostravy, prosím, poradí mi někdo, zda je lepší Poruba nebo Moravská Ostrava? Případně, kde v Porubě nebo Moravské Ostravě je to nejlepší? Všem předem, kteří tam bydlí a mohou reálně poradit, děkuji!
Nejlepší je to v Ostravě jižním městě. Zejména části Výškovice a Ostrava-jih. Je tam velký les (Bělský) a kousek za městem začíná příroda, kam se dá dojít pěšky procházkou (CHKO Poodří s meandry Odry a rybníky). Jsou zde jak běžná zástavba cihlová, tak paneláky, ovšem ubanisticky pěkně včleněné do prostoru v kombinaci se zelení. Moravskou Ostravu bych nebral.
Nejlepší bude, když se tam pojedete podívat. Ono je někdy lepší bydlet v paneláku než tzv. na dědině. Např. u sídliště není vůbec tranzitní přeprava a pokud nemáte za sousedy nějaké magory, tak je to fajn. A je úplně jedno, o jaké město se jedná. Např. my máme barák na vesnici, velkou zahradu - ale nedaleko je vyhlášená hospoda, kam chodí na obědy, akce a svatby půl okresního města - jedno auto za druhým a v letních měsících se nedá v klidu spát. Z druhé strany zahrady vlakový koridor - jeden vlak za druhým. O ulici dál je noční klub - v noci jedno auto za druhým. Škoda mluvit. Dcera bydlí v Brně v Novém Lískovci v paneláku - na mapě hrůza. Ovšem v 8. patře nedaleko parku je klid, žádná auta, jen závidím.
Pokud by mi šlo o to kupovat si tam byt, tak si tam dám několikadenní pobyt a prozkoumám si to sama s mapou na klíně. V Ostravě jsem bydlela i pracovala na více místech, zahrádku za městem. Jsou tam přijatelné lokality, i když mnohé mají své ale. Když tam jezdím, bydlím v solidní ubytovně Gregor ve Vítkovicích. To je tip na přespání. Jinak Varenskou ani Fifejdy bych já nebrala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.