Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žlab - jaký zvolit spád

Od: domic65 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,mám dotaz ohledně vyspádování žlabu u pultové střechy s min. sklonem (plocha cca 70m2),

délka žlabu je 10m,za radu předem díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Minimální sklon je 3mm na metr délky, tedy 3cm na 10m...

doplněno 04.01.10 11:47:

Pozor, při naplnění doporučení kolegy jabraka budete mít jeden konec žlabu o DVACET centimetrů níže než druhý! Zkuste si ten pohled představit... Okapy na domech se občas čistit musí, pokud jsou okolo stromy a spad listí je tak velký, že žlaby dokáže ucpat. Z pultové střechy se ale žlaby čistí snad nejlépe...

doplněno 04.01.10 12:08:

Aha, 5mm už zní lépe. Některé systémy ale opravdu připouští minimum 3mm (např. Stabicor)

jabraka*
hodnocení

2x

Myslím,že správný odtok vody zajistí spád až kolem 2 cm/m.Menší spád může podpořit usazování nečistot.

JABRAKA

doplněno 04.01.10 11:50:

Náhodou jsem narazil na nějakou ČSN normu,ta udává spád 5 mm/m.

JABR

hodnocení

2x

1% spádu stačí! Jak píše stejc, okapy se musí jednou za čas vyčistit.

domic65
hodnocení

Díky všem za odpověd*palec*,ještě mám dotaz ohledně pájení pozinku,ale ten dám zvláštˇ

dejte, proč ne.

hodnocení

0x

Dobrý den. Je to otázka jaký máte okap, ale obyčejně klempíři říkají 1 cm na 1 bm okapu. Plní to účel a je to i esteticky přijatelné.

kjanik112*
hodnocení

0x

Já se také přikláním k 1 cm až 2 cm.Věřím tomu, že menší může být i v normách, ale uvažte-když jednou za čas přijde pořádný liják, tak při sklonu 3 mm to poteče i po zdi,tak malý sklon to nestačí odvést.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]