Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Vie mi niekto poradiť ako stiahnem obežné kolo(propelu) z hriadela na čerpadle SIGMA 32-SVA-130-10-1-LM-952?Ďakujem vopred
Predpokladám,že už máte odstránený predný a zadný diel. Pri takej oprave,budete určite meniť hriadeľ.Hriadeľ jednoducho vyrazíte von,raz na jednú stranu,raz na druhú stranu. Teleso čerpadla si vypodložite drevenými hranolami. Hriadeľ vám neprejde cez liatinové diely,pokiaľ tam budú klinky medzi obežným kolesom a hriadeľom. Pozor,jednotlivé sekcie sú otočené a podľa zárezov sa musia naspäť správne poskladať,inak to bude slabo alebo vôbec nasávať vodu. Ja sťahovák používam len na stiahnutie ložiska s celým domčekom. Oprava týchto čerpadiel,pokiaľ sa mení nič viac ako zlomená upchávka,ložisko,hriadeľ,klinky a lojová šnura, je nerentabilná. Hriadeľ sa dá kúpiť aj nerezová,no aj klinky je potreba dať nerezové. Je lepšie kúpiť nové čerpadlo. A ak sa nad čerpadlo dá dobrá spätná klapka,nie tie s gumou pod pružinou,tak môj predpoklad je 10 rokov pokoj,len odčas možno pritiahnúť ucpávku,poprípadne vymeniť lojovú šnúru.Ak je dobrá klapka,tak čerpadlo nie je pod tlakom a nie je taký stály nápor tlaku na lojovú šnúru.
Pokud ma cerpadlo mechanickou ucpavku tak se Z K dle vyrobce nedava prave aby čerpadlo bylo stale pod tlakem.
Na každom darlingu,čo vyrobila Sigma s týmto čerpadlom je spätná klapka a po jej znefunkčnení dochádza ku roztečeniu upchávky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.