Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu v jakém poměru namíchat omítky pro omítnutí zdí z kotovice. Předpokládám, že první přijde špric ( neznám poměr míchání ), potom hrubá omítka (? ) a nakonec fajnová, kterou koupím pytlovanou. Na kotovici samozřejmě natáhnu rabic. Máte i na natahování rabicového pletiva nějaký fígl? Děkuji za rady
kotovice, vepřovice a podobné názvy.
Otloukl jsem starou maltu, ofoukal stěny vzduchem. Rozmíchal jsem stavební lepidlo do řídké kaše, zednickou štětkou jsem povrch natřel. Pak nahodil míchanou vápenou maltou. 0,5-1díl cementu, 3-5 díly vyhašeného vápna (dle řidkosti) a 8-12 dílu písku. Pak jsem nechal použít několik druhů štuku na různých stěnách. Je vymalováno, drží to, nepraská, čas ukáže.
pokud použiju hydrát místo hašeného vápna je v tom problém? jaký je poměr v tomto případě?
a rabic jste tam nedával?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.